Полезен стрес: Вижте кога и защо

Стресът често се разглежда като отрицателна сила, която може да унищожи психическото и физическото ви здраве. Скорошни изследвания обаче показват, че стресът може да има някои изненадващи ползи за жените.

Въпреки че хроничният стрес може да бъде вреден, кратките изблици на стрес всъщност могат да бъдат полезни за вас в определени ситуации. Един от начините, по които стресът може да бъде полезен е, че може да ви помогне да подобрите фокуса и концентрацията си.

Така изглежда кожата ни, когато сме под стрес

Когато сте изправени пред стресова ситуация, тялото ви освобождава адреналин и кортизол, които могат да ви помогнат да изострите вниманието си и да ви направят по-бдителни. Това може да бъде особено полезно в ситуации, в които трябва да се представите по най-добрия начин, като например по време на интервю за работа или презентация на работа.

Къде в тялото ни се натрупва стрес и как да се справим с него

Стресът също може да помогне за укрепване на имунната ви система.

Когато сте стресирани, тялото ви освобождава хормон, наречен кортизол, който може да помогне за намаляване на възпалението в тялото ви и да засили имунния ви отговор. Това може да ви помогне да се предпазите от болести и инфекции, като ви направи по-устойчиви в лицето на предизвикателствата. В допълнение, стресът може също да помогне за изграждане на устойчивост и подобряване на вашите умения за справяне. Когато сте изправени пред стресова ситуация и можете да се справите успешно с нея, това може да ви помогне да изградите увереността и самочувствието си. Това може да ви направи по-устойчиви в лицето на бъдещи предизвикателства, помагайки ви да се възстановите по-бързо от неуспехите.

Болести, които се отключват от стрес

Разбира се, важно е да запомните, че не всеки стрес е полезен.

Хроничният стрес, който е продължителен и неумолим, може да има сериозни отрицателни ефекти върху вашето здраве, включително да увеличи риска от сърдечни заболявания, диабет и депресия. Важно е да намерите здравословни начини за управление и справяне със стреса, като упражнения, медитация или разговор с терапевт.

3 случая, в които мъжете носят повече стрес, отколкото децата

Докато стресът често се разглежда като отрицателна сила, той всъщност може да има някои изненадващи ползи за жените. Кратките изблици на стрес могат да ви помогнат да подобрите фокуса си, да засилите имунната си система и да изградите устойчивост. Като намерите здравословни начини за управление на стреса, можете да впрегнете положителните му ефекти и да ги използвате в своя полза в ежедневието си.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти