Създадено за TRESemme

Подготви косата си за всеки каприз на времето!

Подготви косата си за всеки каприз на времето!
Снимка: iStock/Getty images

Имаме добри новини! Времето няма да ни изненадва повече. Косата ни е символ на нашата индивидуалност и влияе на самочувствието ни. Тя изразява нашия стил и всички ние искаме да я поддържаме здрава, красива и сияеща. Често обаче времето може да я предизвика и да я направи суха, безжизнена или трудна за оформяне.

Независимо дали то е дъждовно или слънчево, косите ни заслужават специална грижа и защита. Точно тук възниква необходимостта от професионална грижа за косата, която при възможност да получим у дома. Как обаче да намерим баланса между качествените продукти и достъпната цена? Всички ние постоянно търсим решение, което да ни предостави ефективни продукти, подходящи за всеки тип коса, но също така достъпни и удобни за употреба.

Снимка: iStock/Getty images

С TRESemmé, професионалната грижа за коса става лесна и достъпна у дома. От 1947 г., марката се грижи за косите на хиляди дами, предлагайки висококачествени продукти. Силата на всяка жена е в нейната коса, и TRESemmé вярва в това - всеки може да се наслади на професионална грижа за косата у дома, като се довери на продуктите им.

Този сезон, TRESemmé тръгва на мисия, за да спаси косите на дамите от капризите на времето. А заедно споделяме няколко препоръки:

Защита на косата от влагата

Влагата във въздуха не трябва да бъде враг за нашата коса. Серията TRESemmé Keratin SMOOTH е перфектното решение, с което ще предпазим косата си от накъдряне, особено в дъждовни дни. Линията от продукти е обогатена с хидролизиран кератин и налага 72-часов контрол на непокорната и хвърчаща коса. Оставя я гладка и мека и намалява заплитанията. Освен измивната грижа, не забравяйте да добавите към рутината и балсам от същата линия за допълнителна грижа и копринен блясък за косата ти.

Подхранвайте косата си без да я утежнявате

Ако искате да подхраните косата си, без да я утежнявате, изберете шампоан и балсам, които са с леки текстури и същевременно с хидратиращи състави. Опитайте се да избягвате продукти с излишно тежки съставки. Серията TRESemmé Hydrate & PURIFY съдържа хиалуронова киселина и бяла глина и е идеална за коса, която е без обем или се налага често да се измива. Серията почиства в дълбочина и премахва омазняването, оставяйки чувството за лекота, като в същото време заключва влагата и хидратира косъма.

Слънцето може да бъде също толкова вредно за косата, колкото и за кожата. Освен да я покриваме с шал или шапка, да я пазим от хлор или да ограничим употребата на преса или маша, е важно тя да бъде максимално защитена и отвътре. Серията TRESemmé Biotin REPAIR предлага перфектната комбинация от биотин и специален Pro Bond комплекс, които възстановяват косата отвътре навън - укрепват структурата на косъма в дълбочина, за да бъде косата устойчива на външни влияния, като влиянието на слънцето например. Използвайте винаги в комбинация шампоан и балсам, а веднъж седмично включете и маската TRESemmé Biotin REPAIR за дълбоко подхранване и възстановяване.

Има ли значение как сушим косата си? И питате…

Първо, никога не разресвайте косата в мокро състояние – така рискувате да накъсате и да повредите сериозно структурата на косъма. Правете го веднага след като сте нанесли балсам или маска преди да отмиете. Има огромно значение как сушим косата си, тъй като неправилната техника води до увреждане и косопад. Вместо да използвате горещ сешоар, опитайте с микрофибърна кърпа, за да абсорбирате излишната влага. Ако пък държите на това да използвате сешоар, изберете ниска температура, за да намалите вредното въздействие. А когато косата е достатъчно суха, превключете сешоара на студена струя, така ще постигнете допълнителен блясък и същевременно ще подготви косата ви за по-лесното последващо стилизиране.

Снимка: iStock/Getty images

Доброто решение за допълнителна грижа, когато бързате и времето не е просто атмосферно условие

Няма по-мечтан продукт от този, който действа бързо и ефикасно – само за 1 минута. В забързания ден ви се иска практична и лесна грижа за косата, но с професионален резултат. Серията интензивни балсами 1 MINUTE WOW! от TRESemmé са точно такива.   

Снимка: iStock/Getty images

Специално за хвърчаща и неуправляема коса или за коса без блясък, препоръчваме 1 MINUTE WOW! SMOOTH. За постигане на моментален хидратиращ ефект и невероятно мека на допир коса използвайте 1 MINUTE WOW! HYDRATE. За възстановяване на изтощена или увредена коса и предпазване от бъдещи увреждания най-подходящият продукт за вас е 1 MINUTE WOW! REPAIR с биотин.

Интензивните балсами 1 MINUTE WOW! се нанасят на мокра коса, оставят се да действат минута за да проникнат и подсилят структурата на косъма и се изплакват обилно с вода. Можете да използвате 1 Minute WOW! балсамите веднага след шампоан.

Правилният избор за грижа за косата ви осигурява истинска професионална грижа у дома. Позволете на косата ви да изглежда като след фризьорски салон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти