Победителят на Евровизия 2024 е Nemo от Швейцария

Победителят на Евровизия 2024 е Nemo от Швейцария
Снимка: VIDAL MEDIA GROUP | Entiendo

Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят Немо завоюва 591 точки във финала с песента “The Code” на финала в Малмьо Арена.

Това е третата победа на Швейцария в историята на конкурса след триумфа на първата победителка в надпреварата Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година.

Във видео обръщение Немо призова България да се завърне на Евровизия през 2025 година. Послание на българските зрители изпрати и завършилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също призова България да се завърне.

Чуйте изпълнението на Швейцария от финала на Евровизия:

По традиция песента, която побеждава на конкурса винаги след това се превръща в неизменен хит за идните месеци, така че очакваме да слушаме The Code цяло лято, че и след това. 

На трето и четвърто място завършиха две от най-големите звезди в Украйна и в Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

България може да няма свой представител в най-голямото музикално събитие в света, но в Малмьо има българска делегация - хитовата певица Мила Роберт, един от най-добрите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият певец Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу на живо в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на конкурса.

Немо
Снимка: VIDAL MEDIA GROUP | Entiendo

Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти