Победител в международното филмово събитие "Make the Scene” е проектът “Dert” от Сърбия

f
Снимка: United Media

Като част от партньорския проект на Филмовия фестивал в Пула и United Media беше организиран престижен международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали - "Make the scene!". На 17 юли в хърватския град Пула, в кино Valla Cinema се проведе изборът на шестимата финалисти на семинара, а на церемонията във Фестивалния център на филмовия фестивал в Пула авторката Катарина Кръстич и продуцентката Андрияна Зукич бяха отличени с голямата награда.

j
Снимка: NOVA

„Поздравявам победителите, но и всички финалисти от първия ни международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали, които бяха избрани като най-добри сред голям брой много качествени проекти. Вярвам, че "Make the Scene!"  ще се превърне във важна платформа за сценаристи и продуценти, тъй като дава възможност на талантливи автори от целия регион да представят своите идеи и да стартират своите проекти. С това искаме да стимулираме допълнително креативната индустрия и да подпомогнем интересни проекти и талантливи автори, които наистина са много в региона. За нас е особена чест, че „Make the scene!“ дебютира на най-стария хърватски филмов фестивал“ -  заяви Наташа Булян, директор по разработването на сценарии на United Media.

"Това е невероятна възможност за младите хора, които искат да покажат какво наистина умеят. С помощта на United Media и прекрасните опитни продуценти, това е чудесна възможност да правите нови проекти и страхотни истории“ - каза Катарина Кръстич, носител на наградата "Make the Scene!" на церемонията по награждаването.

j
Снимка: NOVA

Журито в състав Наташа Булян, Горан Богдан и Мирослав Могорович избра победителя, а авторите на проекта "Dert" получиха награда от 10 000 евро, както и възможност да доразвият проекта с United Media.

В допълнение към международния семинар, United Media беше домакин на друго престижно международно събитие в Пула. На 16 юли се проведе полуфиналното журиране за международната награда EMMY® в категорията за най-добър актьор. След журирането се проведе грандиозна гала вечер в замъка Кащела в Пула, където се събраха професионалисти от света на телевизията и творческата индустрия, представители на града и филмовия фестивал в Пула, отбелязвайки  отличните постижения на Хърватия като дестинация за местни и международни продукции.

United Media е  лидер , който годишно произвежда повече от 40 000 часа оригинално съдържание, събира топ професионалисти от света на продуцентството, включително телевизия, сериали и филми. Целта на медийната компания е да продължи сътрудничеството си с филмови фестивали и други събития в областта на творчеството, продукцията и културата като цяло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти