Ние обичаме празниците, а какъв по-хубав повод за празнуване от Световния ден на пастата!
На 25-ти октомври се отбелязва Световният ден на пастата, която е една от най-любимите храни на милиони хора по цял свят. Макароните и другите италиански специалитети имат свой ден от 1995 година.
Паста е обобщаващо понятие на многообразието от макаронени ястия. Тази храна се разделя на две основни групи - сушена паста и прясна паста. Според статистическите данни за една година по цял свят се готвят 14 милиарда ястия от макаронени изделия. Допитване в Италия е показало, че 44% от италианците хапват паста всеки ден. В италианската кухня от макаронени изделия могат да се приготвят всякакви ястия, дори и мусака.
За най-популярната паста – Карбонара, се смята, че е създадена през XIX век от Карбонарите, които са били група от тайни революционери, борещи се за обединяването на Италия.
Предлагаме ви няколко апетитни и интересни рецепти с паста, които може да си приготвите още днес, за да хапнете вкусно и да отбележите празника:
Виж още:
- 6 причини защо италианците ядат паста без да напълняват
- Какво издава за характера ти твоята любима италианска паста?
- Ядох само пица и паста в продължение на 1 седмица и това беше най-доброто решение, което съм вземала