От първото видео до TikTok сензация: Историята на Петя Дончева и предизвикателствата на инфлуенсърския живот

В Podcast7 на гости ни бе Петя Дончева – TikTok сензацията, тя ни споделя какво е да си инфлуенсър, как се пробива, вредата на TikTok и какво е да ходиш с популярен рапър, а именно Vessou. Популярността ѝ започва с едно видео, заснето на шега по време на труден период, когато живее в Германия. След раздяла с гадже, за да се разсее, тя решава да качи клип. „Имах тежък период и реших да направя нещо ново. Заснех видео с немски звук, който беше много популярен тогава. Оказа се, че то събра 350 хиляди гледания – това беше неочаквано и ми показа, че може би имам шанс в това.“

След като събира известен брой последователи, тя се връща в България за лятната ваканция и открива, че все повече български звуци и трендове започват да ѝ привличат вниманието. „Така се насочих към българската публика, а последователите ми започнаха да се увеличават.“

Животът в Германия също изиграва роля в начина, по който възприема инфлуенсърството. „Там е различно, аудиторията е много голяма, но ако направиш 100 хиляди последователи, пак можеш да останеш неизвестен,“ обяснява тя. В България, обаче, дори и с по-малко последователи можеш да създадеш по-близка връзка с аудиторията си.

Като утвърден инфлуенсър, нейният ден е изпълнен с различни ангажименти, като всичко планира старателно. „Имам график в телефона, където записвам всички задачи и ги нагласям около основните си ангажименти,“ споделя тя. Когато има ден без снимки и ангажименти, тя си дава време за почивка и лични задачи.

Социалните мрежи вече не са просто хоби за нея – те са кариера, която изисква време, енергия и отдаденост. Тя обаче остава вярна на себе си, като съчетава онлайн присъствието с личните си интереси и стремежи – дори с хобита като рисуването, което я държи свързана със себе си.

Как и защо TikTok вреди разберете като изслушата целият подкаст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти