Неудържимата Тина Търнър откровено за борбите си и още (Плейлистът на Edna #9)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Паднал ангел

Като подарък във вечерта на 8 март Майли Сайръс ни поднесе третия сингъл от актуалния си албум “Plastic Hearts”. Емоционалната рок балада “Angels Like You” е от личните ми фаворити в него и разказва сладко-горчивата история на edna обречена любов. Ако ви се струва странно, че видеото включва изпълнение пред публика при сегашната пандемична ситуация, в последните кадри от клипа Майли уточнява, че това са ваксинирани здравни работници. Кадрите са заснети около участието на певицата в концерта преди Супер боул, а това обяснява и спортната ѝ горница.

Романтика и малко диабет

Предстоящият албум на Maroon 5 е напът – доказва го новият сингъл на групата “Beautiful Mistakes”, съвместно с рап изпълнителката Меган Тий Стелиън. Встрани от бийтовете и припева, песента носи усещането за старите романтични парчета на Адам Лъвийн и компания. Във видеото виждаме вокалистът да шофира сред анимираните улици на Ел Ей, които стават все по-захаросани (буквално) с прелитащите понички около звездния дует.

Обратно към корените

За да вървиш напред, трябва да знаеш откъде си тръгнал. Това е посланието в песента на Виктория Георгиева, с която тя ще представи България на Евровизия през 2021 г. След избор между общо пет заглавия, екипът на Виктория се спря на “Growing Up is Getting Old”, тъй като то успява да събере най-много положителни отзиви от международните журита. Парчето е написано от 23-годишната изпълнителка заедно с трима шведски композитори, а красивият клип среща Виктория заедно с малкото ѝ аз, докато заедно осъзнават уроците на живота.

КИНО

Неочаквано зло

Кейси Афлек е д-р Кларк - психиатър, разтърсен от самоубийството на своя пациентка. Когато той решава да запознае нейния брат (Сам Клафлин) със своята съпруга (Мишел Монаган) и дъщеря (Емили Алин Линд), непознатият доскоро мъж успява да стане част от ежедневието им, като заплашва не само кариерата на Кларк, но и семейството му. Кой от двамата мъже ще надделее, ще разберем в трилъра “Every Breath You Take”, чиято премиера е насрочена за април.

Бунтарката на закона

Главна героиня в сериала на ABC “Rebel” е амбициозна жена, която работи като адвокат, но без диплома. Ани „Ребъл“ Бело е вдъхновена от образа на Ерин Брокович, а когато избере кауза, за която да се бори, никой не може да я спре в борбата ѝ да помага на хора, нуждаещи се от подкрепа. Главната роля е поверена на Кейти Сийгъл („Женени с деца“) и определено ѝ отива.

От робиня до богиня

Поредната звезда, която се сдобива с документален филм от HBO, е неповторимата Тина Търнър. Озаглавена простичко „Тина“, продукцията разглежда възхода ѝ от „момиче от памуковите поля“, както тя сама се описва, до световната сцена и битките ѝ, водени от нея на личен и професионален фронт. Сред знаменитостите, които споделят за познанството си с музикалната легенда, са Анджела Басет, Опра Уинфри, бившият съпруг и продуцент на Търнър – Ървин Бак, и др.

ОЩЕ

Звезден лексикон

В сезона на наградите британското издание на Vogue за втора поредна година събира 27 личности за своето холивудско портфолио: от легенди като София Лорен през едни от най-актуалните имена като Аманда Сайфред до изгряващи звезди като Мария Бакалова (да, и тя е там!). Освен че участват с индивидуален фотопортрет, всички те отговарят искрено на въпроси за любимите си кино икони и какви съвети биха дали на по-младото си аз. Не ни остава друго, освен да слушаме и да се учим от чуждия опит!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти