Великден отмина, а с него и празничната трапеза. В много домове обаче има толкова много козунаци, които просто стоят в шкафа с дни и чакат някой да ги изяде. По тази причина днес бихме искали да ви предложим лесен и много вкусен начин да ги оползовторите, и то без много усилия.
Перфектната сладка баница може да бъде приготвена и със стар козунак. Ето как:
Говорим си за...
Необходими продукти:
► прясно мляко - 600 мл
► яйца - 4 броя
► ванилия - 1 брой
► козунак - 1/2 стар (сух)
► кафява захар - 2 с.л.
Разбийте яйцата и ги смесете заедно със захарта, ванилията и прясното мляко. Пригответе си тава за печене и начупете в нея натрошения на малки парчета сух козунак. съветват от Gotvach.bg. Полейте с разбитите яйца.
Печете сладката баница в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност. Охладете, нарежете на резени и сервирайте. Може да поръсите с пудра захар.
Ето още вкусни идеи за оползотворяване на стария козунак:
Прочетете още:
- За да ви стават дънките след Великден: как да изгорим калориите от едно парче козунак
- 5 рецепти за великденски сладкиши, които не са козунак
- Празникът е голям и преяждане дебне отвсякъде: ето какво да направите, ако сте прекалили с храната
- Великденското изкушение: Как и откъде се е появил козунакът?
- Трикът, с който да отслабнете с яйца и козунаци по Великден