Когато се приберем от пазар, по-голямата част от покупките ни отиват в хладилника. Това обаче е излишно и дори вредно за някои храни, които имат нужда да престоят известно време на стайна температура, за да узреят или да запазят максимално добри вкусови качества.
Разбира се, някои продукти няма как да не отидат в хладилника рано или късно – просто защото ги използваме рядко с продължение на месеци. Но и за тях важат някои правила, според които трябва да изберете точния момент да ги приберете на по-студено.
Разберете от галерията кои храни можете да оставите в шкафа или на кухненския плот още сега (въпреки високите температури навън):
Прочетете още:
- Внимание! Защо НЕ трябва да слагате магнити върху хладилника
- Хитри трикове за съхранение на храната в хладилника
- Как да съхраняваме плодовете добре, за да не се налага да ги изхвърлим бързо
- Хитро: Как да подредим хладилника си правилно и красиво
- Какво трябва да знаем за Е-тата? Кои хранителни добавки в етикетите правят храната вредна
- Храни се за щастие: 5 допаминови храни, които ще подобрят настроението ви