Днес културата на бързо хранене, която характеризира голяма част от западното общество, е оформила голяма част от хранителните ни навици и за много хора самата концепция за fast food предизвиква визии за хамбургери, пържени картофи, хот-дог, пица, браунита, зелева салата, пържоли, ребра и добре познатото "дай да си вземем набързо китайско".
Проблемът е, че тези популярни образи са подвеждащи и самата природа на хранителната култура може да бъде измамна.
По същия начин повечето хора вероятно не осъзнават, че основната съставка в любимото им ястие, каквото и да е то, всъщност не е традиционна китайска храна, а съставка, често използвана в китайската кухня.
Това означава ли, че ястията, които наричаме китайски, не са автентични китайски ястия? Не, разбира се. Но въпросът е, че терминът "китайско" наистина е погрешно наименование, поне когато се използва за описание на определена кухня.
Всъщност, китайската кухня е повеч от ориз с бамбук, печена патица по пекински и пържени нудли.
Тя може да бъде вълнуваща, здравословна и истински впечатляваща за окото. В галерията ви представяме снимки, от които със сигурност ще ви се дояде китайско в неговия модерен прочит:
Представяме ви и 3 страхотни рецепти за китайски ястия, които да опитате у дома: