Мартен Роберто: Бях поставен в ситуация, в която трябваше да разочаровам Джокович

мартен роберто
Снимка: Musicology/Радослав Делийчев

Мартен Роберто е едно от най-колоритните лица на съвременната българска музикална сцена. Макар че не свири на музикален инструмент, музиката е неразделна част от живота му. Още от ранните си тийнейджърски години той изгражда уникален музикален вкус, който съчетава стилове като фънк, нео соул и хип-хоп – жанрове, които му позволяват да се открои сред комерсиалните тенденции на музикалната индустрия. Известен с широката си музикална селекция, той успява да наложи своята собствена марка на "old school" диджей, запазвайки лоялността си към качественото и неподправено звучене.

Още от детството си Мартен има страст към спорта, но именно музиката постепенно се превръща в неговата основна движеща сила. В началото той е обещаващ тенис талант – един от най-добрите в България за възрастта си. Въпреки това, в решаващ момент от живота си, избира да се отдаде на образованието и на страстта си към музиката. Това решение се оказва ключово за кариерата му, тъй като веднага след завършването си започва да се развива като диджей, което му позволява да изрази себе си по напълно нов начин

Годината е 1997 – тогава Мартен започва да покорява света на музиката, като започва да работи като диджей в столични клубове. Въпреки трудностите, с които се сблъсква по пътя, той никога не губи отдадеността към музиката. С времето се утвърждава като един от най-авторитетните диджеи в България, като не спира да вдъхновява и предизвиква своите слушатели. Спомените му от безсънните нощи в клубовете са белязани от лични срещи с големите имена на българската музикална сцена, които обогатяват разбиранията му за музикалното изкуство.

Мартен Роберто е многостранен артист – диджей, продуцент, телевизионен и радиоводещ, дизайнер на дрехи. Заедно със съпругата си Юлия Лепоева изграждат стабилно семейство и споделят живота си с дъщеря им Франки. Пътят му е изпълнен с предизвикателства, но той не приема нищо за даденост и се стреми да остави следа в музикалния свят.

В последните дни името на Мартен Роберто се превърна в една от най-коментираните теми в България, след случката по време на демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович. В интервю за Vesti.bg Мартен разказва как се е развило всичко и как той е преживял ситуацията, която привлича вниманието на медиите и публиката.

Мартен обяснява, че е имал възможността да работи с екипа на събитието няколко месеца по-рано, когато пуска джаз музика на събитие с Григор Димитров. Именно това е причината, поради която отново го канят да участва на мача. Той споделя, че по време на подготовката за събитието попада на интервю на Новак Джокович във Vogue, където тенисистът споменава, че любимата му песен е "Easy Lover" на Фил Колинс.

„Страшно много ми хареса, че той харесва тази музика и се почувствах още по-подходящ за това събитие“, разказва Мартен, като допълва, че неговата селекция също се основава на подобен стил музика.

Въпреки подготовката си, той осъзнава, че по време на събитието е можел да пусне само 15 от общо 40 песни, които е подготвил. Когато Джокович се обръща към него с молба да пусне ,,Луда по тебе", Мартен се оказва в неудобна ситуация, тъй като песента не е част от предварителната програма.

„За мен беше ясно, че тази песен няма да звучи в залата, заради това, че Камелия щеше да бъде изненада по-късно“ обяснява диджеят.

За съжаление, в този момент камерите се насочват към него, а не към организаторите, което го поставя в позицията на „човека на неправилното време и място“. Според Мартен, зрителите не разбират цялата ситуация и започват да го обвиняват в неуважение към Джокович, което той категорично отрича. 

,,Не е неуважение към Джокович, а огромен респект, понеже бяхме се подготвили да го зарадваме с песента, която искаше. Бяха се погрижили на афтър събитие да дойде Камелия и да изпее тази песен", допълва Мартен.

Мартен Роберто: Бях поставен в ситуация, в която трябваше да разочаровам Джокович

Актуално

Свободно време

Мартен Роберто: Бях поставен в ситуация, в която трябваше да разочаровам Джокович

Мартен Роберто е едно от най-колоритните лица на съвременната българска музикална сцена. Макар че...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти