Създадено за La Bottega

Магия на живо: Как се прави италианска паста

паста
Снимка: Георги Димитров/Edna.bg/Bottega

Не беше далече времето, когато някой казваше „паста“ и започвахме да се се питаме „Ама сладка ли“.

Сега вече знаем, че пастата са макарони, но и не само те, а и спагети, талиатели, пене, фузили и тортелини.

Припознахме италианската кухня почти като наша и ѝ отделяме вниманието, което заслужава.

Защото е простичка, но вкусна, ароматна и засищаща, с познати за нас продукти, но поднесени по нов начин и защото наистина символизира техния dolce начин на живот.

Вече има и места, на които за миг можеш да решиш, че вече не си в пределите на държавата ни, а някъде в Италия, в местната ботега (значи магазинче) и чакаш реда си, за да си купиш традиционната домашна паста, хубаво вино и малко песто.

паста
Снимка: Edna.bg

"Купуваш“, защото любимата ти италианска баба е прекалено далече, за да ти ги приготви по нейния неповторим начин…

И така, преди съвсем да сме загубили връзката с реалността, да уточним – екипът на Edna.bg наистина беше в Ботега, но в София и видя с очите си как се прави италианска паста.Не само гледахме, но и много питахме, а нашият фотограф Георги Димитров-Бруно много снима.

паста
Снимка: Edna.bg

Разбрахме за съставките, каква е разликата със спагетите от магазина и защо си заслужава да ядем ръчно приготвена паста.

Вижте как пред очите ни се случи магия, заслужава си >>>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти