Лунно затъмнение скоро! Ето какво ни очаква и как да се подготвим

Лунното затъмнение е едно от най-вълнуващите и мистериозни явления на небето, което ни напомня за силата на Вселената и нейните цикли. На 18 септември 2024 г. ще станем свидетели на частично лунно затъмнение, което ще се проведе в знака Риби – символ на интуицията, сънищата и емоционалната чувствителност. За мнозина това събитие ще донесе възможност за вътрешна трансформация, осъзнаване и ново начало. Но как можем да използваме тази космическа енергия в наша полза?

За разлика от слънчевото затъмнение, което е по-свързано с външните събития, лунното ни подтиква към вътрешна работа – да се вгледаме в себе си, да анализираме чувствата си и да се освободим от стари модели и емоции, които вече не ни служат. Това затъмнение ще бъде частично, но неговото въздействие ще се усеща във всички сфери на живота ни.

Ето какво да очаква всяка зодия от сезона на Девата

Под знака на Риби, емоционалните ни реакции ще бъдат по-интензивни, а сънищата – по-силни. Ще имаме усещането, че всичко около нас придобива по-дълбок смисъл, а интуицията ни ще бъде водеща в решенията, които трябва да вземем. За някои зодиакални знаци затъмнението ще бъде момент на просветление, докато за други ще е период на предизвикателства, свързани с личния живот и взаимоотношенията.

Как да се подготвим за лунното затъмнение?

Този момент е подходящ за самоанализ и вътрешен растеж. Ако искаме да използваме максимално енергията на затъмнението, можем да предприемем няколко стъпки:

  • Замислете се дълбоко върху чувствата си: Рибите ни карат да се свържем с най-дълбоките си чувства. Запишете в дневник всичко, което ви вълнува в момента. Какви страхове и тревоги изпитвате? Какво искате да освободите от живота си?
Любовният хороскоп за СЕПТЕМВРИ 2024!
  • Пуснете миналото: Затъмнението е идеално време да се освободите от стари навици, хора или ситуации, които вече не ви служат. Можете да направите ритуал за пускане, като запишете на лист всичко, което искате да оставите в миналото, и го изгорите символично.
  • Почивка и медитация: Тъй като затъмнението може да предизвика по-силни емоции, е добре да отделите време за почивка и вътрешен покой. 
  • Слушайте интуицията си: Под влиянието на Риби интуицията ви ще бъде изострена. Доверете се на вътрешния си глас и следвайте своите усещания, дори когато логиката ви казва нещо различно.
Хороскопът за СЕПТЕМВРИ

Тъй като затъмнението се провежда в знака Риби, водните знаци като Рак, Скорпион и Риби ще бъдат особено чувствителни към тази енергия. Те могат да очакват дълбоки емоционални промени, които ще им помогнат да се освободят от стари травми и блокажи. Земните знаци - Телец, Дева и Козирог, също ще почувстват нужда от ново начало, но при тях това ще се прояви по-практично – чрез промени в кариерата или семейния живот.

Въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей, може да изпитват колебания в решенията си, но затъмнението ще им помогне да намерят нови пътища за комуникация и творчество. Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще преразгледат личните си амбиции и мечти, като променят посоката, в която се движат.

слънчево затъмнение зодии
Снимка: iStock

Какво да избягваме по време на затъмнението?

Лунните затъмнения носят интензивна енергия, затова е важно да избягваме крайни решения и действия в този период. Не се препоръчва да започваме нови проекти или да предприемаме големи стъпки в личния живот. Вместо това се съсредоточете върху приключването на стари задачи и завършването на започнатото.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти