Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка специално за празниците.
Специалистите на компанията предлагат три лесни рецепти и съветват как да експериментираме с кафето, като добавим ванилия, канела или портокалови кори, смлян кардамон или черен пипер на зърна преди варене. В предложенията дозировката е за двама и може да се ползва както за кафе машина с филтър, така и за кафеварка с 12 грама кафе.
Кафе с ванилия
За тази рецепта се препоръчва Lavazza Filtro Delicato, което съдържа в себе си характеристиките на кафето от Южна Америка. Бразилските натурални зърна от сорта „Арабика” придават сладост, а внимателеният подбор на зърната „Робуста” осигурява мек шоколадов завършек.
Можете да опитате и с Qualita Oro: селекция от най-фини зърна 100% „Арабика”, отгледани в Латинска Америка, с вкус, който няма как да сбъркате и лек привкус на малц и мед.
Добавете ¼ ванилия в кафеварката, преди да го сварите.
Кафе с черен пипер
За тази рецепта препоръчваме Lavazza Filtro Tradizionale - превъзходна комбинация от внимателно подбрани зърна „Арабика” и „Робуста” със среден интензитет и нотки на сушени плодове и какао.
Опитайте и с Crema e Gusto: перфектна комбинация от интензивен аромат и вкус. Състои се от селекция висококачествени зърна „Арабика” и „Робуста” с приятно шоколадово покритие.
Прибавете три едро нарязани зърна черен пипер в кафето преди варене.
Кафе с канела и портокал
Препоръчваме Lavazza Filtro Delicato, което съдържа в себе си характеристиките на кафето от Южна Америка. Бразилските натурални зърна от сорта „Арабика” придават сладост, а внимателеният подбор на зърната „Робуста” осигурява мек шоколадов завършек.
Опитайте и с Qualita Rossa: най-емблематичната марка традиционно кафе на Италия. Той съчетава бразилските зърна „Арабика” и сладостта на африканските и югоизточноазиатските зърна „Робуста” за интензивност и топли нотки на какао. Богато и ароматно кафе.
Прибавете настъргана кора от портокал и пръчица канела в кафето преди варене.
Групата Lavazza
Основана през 1895 година в Торино, Lavazza е собственост на семейство Лаваца вече четири поколения. Групата, която е сред водещите в печенето на кафе в света, в момента работи в повече от 90 страни чрез свои филиали и дистрибутори, като изнася над 60% от продукцията си. За Lavazza работят общо 3000 души, а оборотът ѝ възлиза на 1,9 милиарда евро през 2016 г. Lavazza изобретява концепцията за смесването – иначе казано, изкуството да се комбинират различни видове кафе от различни географски области – още в началото на съществуването си и това продължава да е отличителна черта на по-голямата част от нейните продукти.
Компанията, която е шеста по репутация в Италия по данни на Института по търговска репутация, има и повече от 25 години опит в производството и продажбата на системи и продукти за дозирано кафе. Тя е първото италианско предприятие, което започва да предлага системи за еспресо на капсули.
Lavazza работи във всички търговски сегменти – предлагане на кафе за дома, извън дома и в офиса, като винаги се съсредоточава върху новаторството. Днес Lavazza е една от най-познатите марки в света и се разраства благодарение на сътрудничеството в пълен синхрон със стратегията на марката за международно развитие – такива важни партньорства има в областта на спорта с тенис турнирите от големия шлем, както и в областта на изкуството и културата с музеи като „Гугенхайм” в Ню Йорк и Държавния музей „Ермитаж” в Санкт Петербург.
Lavazza отваря първия си водещ магазин в центъра на Милано, на площад „Сан Феделе“, където клиентите могат да се насладят на пълното удоволствие от кафето навсякъде около себе си и на новаторските решения на Coffee Design.
Групата Lavazza включва следните компании: Carte Noire и ESP (Франция), Merrild (Дания), Kicking Horse Coffee (Канада) и Nims (Италия).