Крал Чарлз III прекъсва лечението си, ето я причината

На 75 години, Крал Чарлз III демонстрира своята отдаденост към монархията и международните си ангажименти, като продължава да изпълнява кралските си задължения, въпреки здравословните предизвикателства. През февруари монархът беше диагностициран с рак и оттогава се подлага на ежеседмично лечение. Въпреки това, лекарите му са дали зелена светлина да прекъсне терапията си временно, за да може да осъществи важно кралско посещение в Австралия и Самоа.

Официалната визита ще започне на 18 октомври и ще включва ключови събития в Сидни и Канбера. Крал Чарлз ще се срещне с австралийския премиер Антъни Албанезе и ще отдаде почит на Австралийския военен мемориал, като не пропусне и емблематичната опера в Сидни. След Австралия, монархът ще се отправи към Самоа за участие в срещата на ръководителите на страните от Британската общност.

28 неща, които крал Чарлз може, а ти не

Това пътуване е особено значимо, защото отбелязва първото участие на Чарлз в ролята му на глава на Британската общност, след като пое поста след смъртта на майка си, кралица Елизабет II. Визитата включва и редица важни срещи и събития, разпръснати в напрегнат 11-дневен график.

С оглед на здравето му, организаторите на кралското посещение са предвидили достатъчно време за почивка между събитията, за да осигурят на краля нужното възстановяване. Според информация от Бъкингамския дворец, крал Чарлз ще продължи текущото си лечение до самия полет към Австралия и веднага след завръщането си във Великобритания ще се върне към терапията си.

Планът след смъртта на крал Чарлз Трети

След поставянето на диагнозата, монархът за кратко се оттегли от публичните си ангажименти, но през април се завърна активно в публичното пространство. Сега, с предстоящото посещение на десетки хиляди мили от дома, Крал Чарлз отново доказва своята отдаденост на дълга, макар и в разгара на здравословни предизвикателства.

Кралската двойка – Крал Чарлз и Кралица Камила, вече изразиха благодарност за добрите пожелания и подкрепата, която са получили през последната година, особено в трудния момент след коронацията на Чарлз.

Прочетете още: 

Крал Чарлз III прекъсва лечението си, ето я причината

Кралски новини

Свободно време

Крал Чарлз III прекъсва лечението си, ето я причината

На 75 години, Крал Чарлз III демонстрира своята отдаденост към монархията и международните си анг...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти