Време за четене: „Единственият спомен на Флора Банкс”

Време за четене: „Единственият спомен на Флора Банкс”
Снимка: netinfo

Всяко пътуване до ново място крие рискове и трудности. А сега си представете да попаднете на напълно непознато място, когато страдате от амнезия и последните ви спомени са от 10-годишна възраст. Именно това се случва на Флора Банкс – главната героиня в книгата „Единственият спомен на Флора Банкс” от Емили Бар.

Оригинален, вълнуващ и интелигентно написан роман, който не се придържа само към един жанр и ще ви държи в напрежение до края.

Емили Бар е автор на много романи, но „Единственият спомен на Флора Банкс” е първият й за тийнейджъри. Майсторският стил, нестандартният сюжет и добре изграденият образ на Флора помагат на книгата да се превърне в едно от най-хитовите янг адълт заглавия за 2017 г. Още преди да излезе на английски език, правата на романа са продадени в над 25 държави.

Едновременно трогателна, позитивна и романтична история, но не такава, каквато очаквате.

Флора Банкс е на 17 и не помни нищо, защото има частична амнезия.

Тя не помни на колко години e, какво е правила преди няколко часа, къде е ходила и какво трябва да върши. Затова ръцете й са изписани с указания, с думи за напомняне и странната фраза – Флора, бъди смела! Живее със спомените си на 10-годишна и познава само родителите си и най-добрата си приятелка от детството Пейдж.

Но една целувка променя всичко!

Дрейк – гаджето на Пейдж, в нощта преди да замине за Норвегия, целува Флора. Това е единственият спомен, който остава трайно в съзнанието й. Тя е убедена, че само момчето може да й помогне и да я върне към нормалния живот. Затова тръгва за далечния Свалбард, за да намери Дрейк и истината за себе си. Но намира много повече.

Дали това, което ще открие, няма да промени отношението й към най-близките? И как да разбере на кого да вярва, когато не може да се довери дори на себе си?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти