Карибско изкушение: Какво трябва да видим в Гренада

Сгушена в югоизточната част на Карибите, Гренада има буйни тропически пейзажи, девствени плажове, жизнена култура, гмуркане и уелнес изживявания от световна класа и процъфтяваща кулинарна сцена. Често наричана "Островът на подправките", Гренада е известна с богатата си флора и фауна. Вулканичният произход на острова го е дарил с плодородна почва, осигуряваща идеални условия за отглеждане на подправки като индийско орехче, канела и карамфил.

Сифнос – най-вкусният гръцки остров!

Националният парк Grand Etang - буйно и тропическо пространство, кани любителите на природата да се разходят из тропическите гори, да открият скрити водопади и да наблюдават разнообразна дива природа. Вътрешността на острова е като жив гоблен от хълмове и долини, създаващи очарователен фон за приключения на открито.

Вижте приказния луксозен остров за 33 000 долара на вечер

Плажовете на Гренада са не по-малко впечатляващи. Емблематичният плаж Grand Anse се простира на две мили, предлагайки прахообразен бял пясък и кристално чисти води. Кулинарната сцена на Гренада е възхитителна смесица от африкански, европейски и карибски влияния. Богатата почва и тропическият климат на острова осигуряват изобилие от свежи и ароматни съставки, които готвачите включват в своите творения. Местните пазари, като оживения пазар за подправки и занаяти Grand Anse, предлагат пътешествие из гренадските подправки, плодове и занаяти. Посетителите могат да се насладят на оживената улична храна на острова, включително известния „oil down“ – обилно ястие в една тенджера, включващо хлебно дърво, осолено месо и разнообразие от зеленчуци, приготвени в кокосово мляко.

Най-добрите дестинации за соло пътешествие

На острова изобилстват изискани заведения за хранене, като ресторанти като Rhodes Restaurant и BB's Crabback предлагат гурме ястия, представящи най-доброто от гренадската и международната кухня. Акцентът върху пресни, местни продукти гарантира, че всяко хранене е празник на разнообразните вкусове на острова. Пътуващите ще намерят много възможности, когато става въпрос за настаняване в Гренада.

Гренада
Снимка:

Тези, които търсят петзвезден лукс, Spice Island Resort стои като фар на брега на Grand Anse Beach. Всеки от елегантно обзаведените суити има невероятна гледка към Карибско море. Архитектурата на курорта безпроблемно съчетава модерните удобства с карибската естетика, създавайки спокойна и привлекателна атмосфера. Гостите могат да се насладят на частни балкони, малки басейни и просторни жилищни зони, които предефинират концепцията за лукс. Ангажиментът на курорта към устойчивостта е очевиден в неговите практики, от снабдяването с местни продукти за неговите ресторанти до прилагането на екологични инициативи. Комбинацията от богатство и екологично съзнание отличава Spice Island Resort като модел на отговорен лукс.

Гренада
Снимка:

За пътниците, търсещи по-интимно и уединено изживяване, Laluna предлага бутиково убежище в югозападния край на острова. Заобиколен от буйни градини и с изглед към частен плаж, Laluna въплъщава спокойствието и уединението.

Местата за настаняване в Laluna варират от очарователни вили до луксозни имения, всяко проектирано със смесица от азиатски и карибски влияния. Павилионът за йога на открито и спа центърът в балийски стил допринасят за холистичния подход на курорта към благосъстоянието. Италианският ресторант на Laluna, който е разположен на брега на морето, предлага възхитителна средиземноморска кухня, използвайки местни продукти. Това сливане на международни вкусове с гренадска свежест създава кулинарно изживяване, което отразява ангажимента на курорта да осигури уникален и завладяващ престой.

За двойки, които търсят ол инклузив бягство за възрастни, Sandals Grenada е добър вариант. Разположен на плажа Pink Gin, Sandals Grenada се гордее с разнообразие от места за настаняване, от романтични апартаменти със собствени малки басейни до вили на брега на морето. Вниманието на курорта към детайла е очевидно в неговия дизайн, с живописни градини, инфинити басейни и гурме заведения за хранене.

Любителите на гмуркането ще открият, че Sandals Grenada е рай за подводно изследване. Курортът предлага сертифицирани от PADI екскурзии за гмуркане, позволяващи на гостите да открият оживения морски живот и кораловите рифове, които заобикалят острова. С опитни инструктори и първокласно оборудване, Sandals Grenada гарантира безопасно и вълнуващо гмуркане за всички нива на умения.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти