Създадено за Bonilash

Какво трябва да знаеш за продуктите, които стимулират растежа на миглите?

d
Снимка: pexels.com

Удължаване, сгъстяване и подчертаване на естествените мигли - коя жена не мечтае за това? Но крият ли продуктите, които стимулират растежа на миглите рискове?

Удължаване на миглите с до 25% само за 8-12 седмици употреба на серум за мигли с активната съставката биматопрост - наистина ли е безопасно?

Какво е биматопрост?

Биматопрост е химично съединение, структурен аналог на простагландин F2α.

Той увеличава изтичането на водниста течност от окото и понижава вътреочното налягане. Това прави биматопрост ефективен за лечение на глаукома.

Съединението попада в полезрението на козметичната индустрия, след като пациентите, които го прилагат за лечение на повишеното налягане в очите, информират за интересен страничен ефект.

След няколкоседмична употреба, те забелязват, че миглите им се сгъстяват осезаемо, по-дълги са и с по-изразен тъмен цвят.

И така, след редица клинични проучвания, водещи козметични компании по целия свят започват да произвеждат серуми за мигли на основата на това химично съединение.

ddd
Снимка: pexels.com

Как работи биматопрост и за какво помага?

Освен за облекчаване глаукома, биматопрост има редица потенциални козметични приложения.

Съединението, получено от мастни киселини, е предназначено да се свързва с простагландиновите рецептори.

Тези рецептори присъстват в космения фоликул.

Биматопрост влияе върху растежа на фоликулите чрез увеличаване на процента на космите в анагенната (растежна) фаза на цикъла на косъма и удължаване на продължителността на тази фаза.

Разтворът на биматопрост също така увеличава размера на космения фоликул. Тези ефекти правят косъма по-дълъг и по-дебел.

Биматопрост също така стимулира пигментните клетки в кожата и космените фоликули (меланогенеза), което обяснява неговата наблюдавана ефикасност при витилиго – дерматологично състояние, при което се появяват бели петна върху кожата, заради неактивност на клетките, които произвеждат меланин.

Сред другите off-label приложения, които потенциално има биматопрост, са за сгъстяване на веждите и стимулиране на растежа на косата.

Някои компании в момента проучват безопасността и ефикасността на нова формула с биматопрост за локално лечение на косопад при обикновена плешивост (андрогенна алопеция) както при мъже, така и при жени.

Безопасен ли е биматопрост?

През 2008 г. Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) дава пълно одобрение на разтвор 0,03% биматопрост за лечение на хипотрихоза (липса на нормално окосмяване) на миглите.

dvdv
Снимка: freepik.com

Според резултатите от многоцентрово, двойно маскирано, плацебо-контролирано клинично изпитване, фаза 3, когато продукт с биматопрост 0,03% се прилага веднъж на ден върху основата на горните мигли, те стават по-дебели, гъсти и тъмни.

Изпитването също така демонстрира безопасността на биматопрост 0,03% в това приложение.

Допълнителни данни за безопасност на серум с биматопрост 0,03% за стимулиране на растежа на миглите са извлечени от опита при лечението на очни заболявания с активната съставка.

Биматопрост е одобрен от FDA за първи път през 2001 г. за понижаване на вътреочното налягане при пациенти с откритоъгълна глаукома или очна хипертония; някои пациенти, лекувани за глаукома с биматопрост, са докладвали за растеж на миглите си, като страничен ефект.

Впоследствие безопасността на биматопрост е установена в 32 клинични проучвания, в които са включени повече от 5700 пациенти в продължение на 13 години.

Все пак, макар и рядко, серумите с биматопрост могат да причинят някои нежелани реакции.

Някои хора изпитват зачервяване и дразнене на очите и потъмняване на кожата на клепачите. Тези ефекти изчезват след спиране на приложението на продукта.

Съобщава се също за потъмняване на ириса (оцветената част на окото), но само когато се прилага за лечение на глаукома.

За какво да внимавате?

Много серуми за мигли могат да бъдат закупени без рецепта в дрогериите, козметичните магазини и онлайн.

Има обаче важни разлики между тях.

Биматопрост, аналогът на простагландин, в Bonilash, е одобрен от FDA за прилагане за козметичната цел стимулиране на растежа на миглите.

dvdv
Снимка: freepik.com

Серумът за мигли Bonilash е дерматологично и офталмологично тестван и е показал, че ако се прилага по предназначение, той е безопасен от здравословна гледна точка.

Но изопропил клопростенат, аналогът на простагландин, често срещан в продуктите за стимулиране на растежа на мигли, е различен.

Тъй като съставът на това съединение не е тестван от FDA, неговата безопасност и ефекти не са известни.

В допълнение, ако вече използвате продукт за глаукома с биматопрост, се консултирайте с офталмолога си, преди да прилагате и серум за мигли с това съединение.

Как се прилага серумът за мигли Bonilash?

Доста лесно и комфортно, а според клиничното проучване, дори приятно.

Нанеси с четката върху чисти и сухи клепачи, по дължината и в основата на горните мигли, като държиш клепача затворен.

Използвай между 8 и 12 седмици, за да видиш резултата.

Ако искаш да задържиш ефекта - дълги, здрави и гъсти мигли - продължи приложението 4-5 пъти седмично след този период.

Една опаковка от 3 ml е достатъчна за 5-6 месечна редовна употреба.

Какво да запомниш?

Балансът е ключът за всичко.

Количествата биматопрост в серума за мигли Bonilash са клинично доказани за безопасни в собствено клинично проучване на немската компания и в още 32 клинични проучвания, в които са включени повече от 5700 души.

hkhhk
Снимка: Bonilash

Биматопрост е одобрен за безопасна употреба под формата на серъум за мигли в разтвор 0,3 мл. от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA).

Изследванията от лекари дерматолози и офталмолози заключиха, че серумът Bonilash изпълнява условията за безопасност.

Активната съставка биматопрост може да раздразни фоликула на косъма, докато активира неговия растеж, и е възможно моментно локално усещане на дразнение. Затова във формулата на Bonilash е включен пантенол, който е с успокояващо действие и бързо възстановява пълния комфорт при употреба.

Макар досега да не са докладвани странични ефекти от употреба на Bonilash, ако получиш зачервяване, потъмняване или дразнене,

спри употребата на серума и тези реакции към биматопроста в състава му ще отминат.

uu
Снимка:

Използвай Bonilash всеки ден в продължение на 8-12 седмици, спрямо указанията, ако искаш да имаш натурално красиви, дълги и гъсти мигли и продължи да прилагаш серума, за да задържиш ефекта.

Пожелаваме ви приятно лято, без нужда от грим на плажа или около басейна – с естествено “пърхащи” красиви мигли!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол