Какво ще се случи с тялото ни ако спрем да носим бельо?

Като жени, ние често имаме отношения на любов и омраза с нашето бельо. От една страна, осигурява подкрепа и защита за нашите най-интимни зони. От друга страна, може да бъде неудобно, ограничаващо и просто досадно. И така, какво би се случило, ако решим да се откажем напълно от бельото? Ще бъде ли освобождаващо и освобождаващо, или ще има отрицателни последици за телата ни?

Тя е на 56 и се снима по бельо

Първо и най-важно, ставането на командос всъщност може да бъде полезно за вашите дамски части. Без ограниченията на тясното бельо, вашата вагинална област може да диша по-лесно, намалявайки риска от инфекции като гъбична или бактериална вагиноза. Всъщност някои гинеколози дори препоръчват да ходите без бельо през нощта, за да насърчите по-добър въздушен поток и да предотвратите натрупването на влага.

Освен това пропускането на бельото също може да помогне за намаляване на триенето и дразненето, особено за жени, които са предразположени към кожна чувствителност или алергии. Без еластичните ленти и шевовете на бельото, които се трият в кожата ви, може да откриете, че изпитвате по-малко дискомфорт и сърбеж през целия ден.

Оскари без бельо

Има обаче и някои потенциални недостатъци да се откажете от бельото.

Една от основните грижи е хигиената. Без бариерата на бельото, горното ви облекло може да абсорбира потта и бактериите по-лесно, което води до неприятни миризми и потенциални инфекции. Важно е да обърнете особено внимание на личната си хигиена, когато ходите без бельо, като не забравяйте да перете и сменяте дрехите си редовно, за да избегнете неприятни последствия.

Друг потенциален проблем е зацапването. За жени, които имат нередовен цикъл или неочаквано зацапване, носенето на бельо може да осигури допълнителен слой защита за предотвратяване на неудобни инциденти. Излизането без бельо може да ви направи по-уязвими към зацапване на дрехите, така че е важно да сте подготвени с резервна защита като менструални чашки. Като цяло решението да отидете без бельо е лично и зависи от вашето ниво на комфорт, начин на живот и индивидуални нужди.

Ако обмисляте да се откажете от бикините, започнете бавно и вижте как тялото ви реагира. Обърнете внимание на всякакви промени в хигиената, комфорта или общото благосъстояние и коригирайте съответно. В крайна сметка, независимо дали избирате да носите бельо или не, най-важното е да слушате тялото си и да правите това, което смятате за правилно. В края на краищата вие сте този, който трябва да живее в кожата си всеки ден – така че се уверете, че се чувствате удобно и уверени в това, което изберете да облечете.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол