Какво наследство остави кралицата майка на своите правнуци (и защо Хари не получи нищо)

Кралица майка Елизабет, известна с нейната устойчивост и преданост към кралското семейство, остави дълбоко наследство не само като фигура на британската монархия, но и като богатство, което значително повлия на живота на нейните потомци. Починала на впечатляващите 101 години през 2002 г., тя оставя след себе си имущество, оценявано на около 100 милиона долара, което се разпределя между правнуците ѝ. Това разпределение обаче далеч не е било равноправно, а мотивите зад него разкриват много за сложните отношения в кралското семейство.

Защо Хари не получи нищо?

Мнозина се изненадват от факта, че принц Хари, един от популярните членове на кралската фамилия, не е получил нищо от своето прабабино наследство. Според някои кралски експерти първоначалната информация е била, че кралицата майка възнамерявала да остави повече пари на Хари, отколкото на принц Уилям. Причината? Уилям, като бъдещ наследник на трона, ще наследи имотите на херцогството Корнуол след смъртта на баща си и не би имал нужда от допълнителни средства. Въпреки това, последните данни, цитирани от Forbes, показват, че Хари не е получил нито стотинка от наследството на кралицата майка.

10 много странни факта за кралското семейство, които не знаехте

Решението за това не е толкова изненадващо, като се има предвид отношението на кралицата майка към двамата братя. Кралският биограф Анджела Левин споделя, че покойната кралица майка често канела принц Уилям на чай и разговори за бъдещето, докато Хари не бил включван в тези срещи. Когато се организирали семейни събирания, Уилям винаги заемал почетно място до Елизабет. Изглежда, че личните предпочитания на кралицата майка, както и нейното виждане за бъдещето на монархията, са изиграли ключова роля в решението ѝ.

Кралицата майка и предпочитанията ѝ в семейството

Принц Уилям не е единственият член на кралското семейство, който заемал специално място в сърцето на кралицата майка. Тя имала дълбока привързаност към своя внук, принц Чарлз, и често се говорело за топлите им отношения. Според кралските наблюдатели, Елизабет е била тази, която го е подкрепяла по време на най-трудните моменти в живота му, включително и при бурните му отношения с принцеса Даяна.

9 нови разкрития за кралското семейство от биографията на Чарлз III

Това води до друг интересен аспект от живота на кралицата майка – отношението ѝ към Даяна. Въпреки първоначалните усилия на Даяна да спечели одобрението на кралицата майка, Елизабет винаги я е виждала като неподходяща за Чарлз. След развода Даяна става „персона нон грата“ в кръговете на кралицата майка, а името ѝ рядко се споменава в нейно присъствие. Слуховете твърдят, че Елизабет нарекла Даяна „глупаво момиче“ и активно подкрепяла връзката на Чарлз с Камила Паркър-Боулс.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти