Какво гласи легендата за проклятитето на диаманта Хоуп

Казват, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата, и все пак един такъв скъпоценен камък е бил по-скоро враг на онези, които са се докоснали до него. От диамантените мини в Индия и в кралските дворци в Европа, до бижутерите на Пето авеню и залите на института „Смитсониън“, историята на един легендарен скъпоценен камък, обвит в мистерия вълнува хората и до днес.

Петте велики жени, които имат честта да носят жълтия диамант на Тифани

Според легендата проклятие тегне върху диаманта Хоуп – проклятие не само върху собственика на диаманта, но и върху всеки, който се докосне до него. Независимо дали вярвате или не в проклятията, диамантът Хоуп интригува хората от векове. Перфектното му качество, големият му размер и редкият му цвят го правят поразително красив и уникален.

диамант хоуп
Снимка: iStock

Неговото очарование е подсилено от богата история, която включва това, че е бил собственост на крал Луи XIV, откраднат по време на „Френската революция“, продаден, за да печелят пари за хазарт, носен за да събере пари за благотворителност и след това дарен на института „Смитсониън“, където се намира и днес.

Диамантът Хоуп наистина е уникален. Този блестящ син диамант със своята богата история , потопена в мистерии и митове е омагьосвал поколения със своята спираща дъха красота. Със своето славно минало, обхващащо векове, диамантът Хоуп не е просто скъпоценен камък, а свидетелство за привлекателността и очарованието, които скъпоценните камъни могат да запалят в човешкото сърце.

Но има ли наистина проклятие, откъде идва диамантът Хоуп и защо толкова скъпоценен камък е дарен на института „Смитсониън“ разбираме от рубриката на Джуджи в „На Кафе“ по NOVA във видеото по-горе!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол