Какво е емоционалният махмурлук и как да го лекуваме?

емоционален махмурлук
Снимка: iStock

Много от нас  са преживявали и са се борили да излекуват адски силен махмурлук (много вода, почивка и народни лекове като шкембе чорба).

След дълга нощ се събуждаме с усещане за отпадналост, замаяност и гадене и с чувствителност към светлина и звуци. Но не само алкохолът може да ви накара да се чувствате ужасно на следващия ден: изразходването на много емоционална енергия може да има същия ефект. И това може да обясни защо след сериозен конфликт, искате просто да легнете с лице надолу и да плачете още няколко часа. И така, какво представлява емоционалният махмурлук?

Емоционалният махмурлук настъпва след сериозно или травмиращо събитие. Той може да се появи и след спор, труден работен ден или раздяла с партньор или приятел. Може да е случи и след като сте се социализирали прекалено интензивно.

Но това, че сте наясно с проблема, не го решава, а и  „последиците“ все още са трудни за преодоляване. Но има няколко стратегии, които могат да ви помогнат да се справите с емоционалния си махмурлук.

Лекове за емоционален махурлук

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти