Октомври наближава, а това значи, че сме готови са домашен уют и вкусно, топло хапване.
Есента наистина е златен сезон, не само поради изпъстрените в огнени багри дървета, но и заради чудното разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци.
Тикви, круши, грозде, есенни ябълки, зеле, кестени, картофи и много други, ни радват от щанда на пазара и чакат да бъдат претворени във вкусни гозби. Есента е времето, когато трябва да се заредим с витамини и минерали, за да имаме една по-здрава и безпроблемна зима.
Отделно на това менюто вече става по-различно – хапват ни се повече супи и по-засищащи храни, за разлика от лятото, когато царица на трапезата е салатата и леката храна като цяло.
И понеже знаем, че каквото и да си говорим, най-сложният въпрос е „Какво ще готвя тази вечер?“, решихме да надникнем в архивите.
Предлагаме ви някои от най-харесваните от вас – нашите читатели, рецепти от секция „Вкусно“ за месец октомври.
Потърсете вдъхновение за нови кулинарни шедьоври от изпитани вече техники
Основни блюда:
🥣 Пълнено печено пиле по селски
🥣 Една различна рецепта за скумрия
Говорим си за...
🥣 Как се прави родопска кавърма
🥣 Ризото с червено цвекло и орехи
🥣 Салата с патладжан и печено сирене
И за десерт:
🥧 Лесна домашна торта с банани
🥧 Бърз десерт с шоколадова коричка
🥧 Чудни палачинки без яйца и мляко