Как Маколи Кълкин помогна за създаването на ,,Хари Потър"?

Маколи Кълкин, звездата от емблематичния филм "Сам вкъщи", може би неволно изигра важна роля в създаването на един от най-големите франчайзи в историята на киното – "Хари Потър". За режисьора Крис Кълъмбъс, работата с младия актьор в началото на неговата кариера се оказва ключов момент в това как той да подхожда към кастингите за филмовата поредица за малкия магьосник. Как един непослушен герой като Кевин Макалистър помогна на Кълъмбъс да открие Даниъл Радклиф? 

В интервю с Деми Ловато за документалния филм "Child Star", Крис Кълъмбъс споделя как успехът на Маколи Кълкин го научил на важен урок – известността може да бъде тежка, особено за дете. Той описва кастинга за "Сам вкъщи", когато все още никой не е очаквал филмът да се превърне в хит.

"Само за една година Маколи стана огромна звезда, и това беше напълно неочаквано", разказва режисьорът. Тази внезапна слава на Кълкин предизвиква натиск както върху младата звезда, така и върху неговото семейство – нещо, което Кълъмбъс не осъзнава веднага, но това остава важно за работата му в бъдеще.

Ако "Хари Потър" беше български филм, кои наши актьори щяха да участват в него?

Когато Кълъмбъс започва подготовката за първите два филма за "Хари Потър", уроците от "Сам вкъщи" вече са част от неговото виждане за кастинг. Успехът на Маколи Кълкин го кара да обръща по-голямо внимание не само на таланта на децата актьори, но и на средата, от която те идват. За него е важно младите звезди да имат здрава и подкрепяща домашна обстановка, за да издържат на натиска от такъв мащабен проект като "Хари Потър". Той си спомня как веднъж заявил на родителите на децата: "Това ще бъде доста интензивно и изтощаващо". Натискът бил осезаем, а светът очаквал от него да избере правилния Хари Потър.

Забележителното е, че когато Кълъмбъс избира Даниъл Радклиф за ролята на младия магьосник, той вече има предвид всички тези уроци от работата си с Маколи Кълкин. Важно за него било не само как актьорът ще се справи на екрана, но и дали ще може да се справи с известността извън него. Точно както Маколи, Радклиф също се изправя пред нови предизвикателства, когато се превръща в световна звезда още като дете. Кълъмбъс споделя, че усетил огромна отговорност да напътства младите актьори и да им помогне да разберат колко голямо ще бъде въздействието на техните роли.

Вижте сладките снимки на Маколи Кълкин и Бренда Сонг

С други думи, Маколи Кълкин не просто помогнал за създаването на филмовите класики от 90-те, той оказал влияние върху това как Кълъмбъс ще подходи към един от най-обичаните филмови проекти на новото хилядолетие. Успехът и трудностите на Кълкин послужили като ценен урок за режисьора, който осъзнал, че талантът на децата актьори върви ръка за ръка с тяхната подкрепяща семейна среда. И така, светът на "Хари Потър" намери своето лице в Даниъл Радклиф, а заслугата за това, поне отчасти, може да бъде приписана на малкия Кевин от "Сам вкъщи".

Прочетете още: 

Как Маколи Кълкин помогна за създаването на ,,Хари Потър

От Холивуд

Свободно време

Как Маколи Кълкин помогна за създаването на ,,Хари Потър"?

Маколи Кълкин, звездата от емблематичния филм "Сам вкъщи", може би неволно изигра важна...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти