През последните години станахме свидетели на какви ли не тенденции в храненето: да се яде само месо, да не се яде никакво месо... да се избягват млечните продукти, да бъдем вегани... да ядем само сурови храни, да се храним единствено с продукти с определена киселинност... да отслабваме с алкохол и шоколад, да наблягаме само на протеините, да забравим за съществуването на въхлехидратите...
И така нататък, и така нататък... Сами виждате, че част от съветите как да се храним здравословно не само са щури, ами са и взаимоизключващи се!
Затова с шега и закачливо намигане споделяме с вас едно видео от Фейсбук страницата Food Envy, в което показват нагледно как да си приготвим изкушаващ сладкиш, които не само че е единствен по рода си, но освен това отговаря на всички критерии за правилно хранене (според най-модерните течения в областта на храненето през 2018-а) - той е вегански, не съдържа глутен, не съдържа никакви млечни продукти, няма мазнини и излишни калории.
Wow, what a recipe! 😂
Публикувахте от VT в 30 януари 2018 г.
Уверяваме ви, че рецептата ще ви излезе много изгодно като бюджет, защото продуктите в нея са почти безплатни, ще се получи бързо и техниката за изпълнение е повече от лесна - ще се справят и най-неподготвените в кухнята.
Разбира се, сигурни сме, че разбрахте чувството ни хумор и разбрахте, че такава рецепта не съществува.
Всъщност, съветваме ви да се храните здравословно, но вместо да спазвате всяка (не)проверена нова мода в диетите, просто да се вслушвате по-често в сигналите, които тялото ви подава - и когато ви се хапва шоколад, да се поглезите, когато имате нужда от месо, да консумирате такова, а когато изпитате глад за добра вегетарианска храна, да ѝ се насладите с удоволствие. Гарантираме ви, че ако го правите в умерени граници, никога няма да имате проблеми с килограмите или здравето.
Виж още:
- Как да спрем да прахосваме храна
- 8 реалистични съвета за отслабване
- Био храната: честност и сигурност или измама и риск?
- За сьомгата с любов
- Как да престанем да се храним емоционално
- Митове и легенди за органичната храна