Как името влияе на избора ни на професия?

Замисляли ли сте се как името ви може потенциално да повлияе на избора ви на кариера? Въпреки че може да изглежда като пресилена идея, всъщност има някои интересни връзки, които могат да бъдат направени между името на човек и избраната от него професия. Един от начините, по който името ви може да обясни избора ви на кариера, е чрез неговото значение.

Твоята идеална професия според зодията

Много имена имат специфични значения, които могат да бъдат свързани с определени качества или характеристики. Например името Грейс често се свързва с елегантност и уравновесеност, което потенциално може да накара някой с това име да преследва кариера в индустрията на изкуствата или развлеченията. По същия начин, имена, които имат връзка с природата или на открито, като Лили или Форест (от английски "гора" бел. ред.), може да вдъхновят някого да избере кариера в науката за околната среда или отдиха на открито. От друга страна, имена, които имат по-сериозна или интелектуална конотация, като Александър или София, биха могли да накарат някого да преследва кариера в академичните среди или изследвания.

21 години след премиерата: как изглеждат днес героите от „Професия блондинка“

Друг начин, по който името ви може да обясни избора ви на кариера, е чрез влиянието на семейството или културните традиции. В някои култури имената се избират въз основа на качествата или характеристиките, които родителите се надяват детето им да въплъти. Това може да създаде подсъзнателно очакване детето да следва определен път в живота, който съответства на значението или произхода на името му.

Например, човек на име Круз, което означава „кръст“ на испански, може да се почувства принуден да преследва кариера в религията или духовността. Пример е актьорът Том Круз, който не е кариерно свързан с религията но отдадеността му на сциентоложката църква е позната от години. По същия начин някой с името Пател, често срещано фамилно име в Индия, може да почувства натиск да започне кариера в бизнеса или предприемачеството, тъй като това е често срещана професия сред хората с това фамилно име.

Сури - дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс, през годините

Въпреки че може не винаги името ви да диктува избора ви на кариера, със сигурност има очарователна връзка между двете. Независимо дали става въпрос за значението на вашето име или културните очаквания, свързани с него, интересно е да се обмисли как нещо толкова просто като име може потенциално да повлияе на посоката на вашата кариера. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол