Солта е важна и ценна съставка от здравословното ни меню. Разбира се, трябва да я употребяваме балансирано. Според Световната здравна организация дневната необходимост на организма от сол е не повече от 3 г (под една чаена лъжичка).
Вижте в нашата галерия колко видове готварска сол има и какво е тяхното приложение в кулинарен план. Тя може да е една от най-често използваните подправки, които са налични по всяко време и във всяка кухня, но има редица факти, за които сме почти сигурни, че не знаете.
Колкото по-наясно сте със специфичните свойства на всеки вид сол, толкова по-малък ще бъде шансът да сбъркате правилното съотношение на подправките в храната, която приготвяте, освен това качествените подправки многократно да увеличават вкусовия потенциал на крайния кулинарен продукт.
Прочетете още:
- Защо не бива да се дава сол назаем?
- Как със сол да станете по-красиви
- Мотивиращите причини да намалим солта
- Солта: как от враг да я превърнем в приятел