Как да съживим връзката си с правилото 2-2-2?

В днешния забързан свят намирането на време за поддържане на връзката ви може да се стори невъзможна задача. Между ежедневните задължения и безкрайните задачи в живота, прекарването на качествено време с партньора ви често остава на заден план, наясно сме. Но поддържането на искрата жива във връзката ви не трябва да е обезсърчително предизвикателство. Въведете правилото 2-2-2 - проста стратегия, предназначена да помогне на двойките да изградят смислено време заедно.

Сложете край на токсичната връзка в 6 стъпки

Сертифицираният терапевт на двойки Gottman Лаура Силвърщайн, LCSW, казва, че споделените преживявания са ключови за изграждането на трайна любов.

„Много двойки погрешно смятат, че работата върху връзката им трябва да бъде упорита работа по въпроси като привързване и разрешаване на конфликти“, споделя Силвърщайн с "Woman’s World*". „Тези неща са важни, но основата на дълготрайната любов е изградена върху споделени спомени и дълбока връзка.“ За щастие тази връзка може да бъде насърчена с малко структура и правилото 2-2-2 прави точно това.

 Какво е правилото 2-2-2?

Тези знаци подсказват, че имаш връзка с нарцистичен човек

Правилото 2-2-2 придоби популярност онлайн, особено чрез Reddit общности като r/Marriage, като формула, която прави прекарването на времето заедно по-лесно и по-последователно. Правилото работи по следния начин:

- На всеки две седмици излизайте за една вечер.
- На всеки два месеца заминете за един уикенд.
- На всеки две години заминавайте за една седмица.

Идеята е да създавате редовни, приятни преживявания, които задълбочават връзката ви и ви напомнят защо сте се влюбили на първо място.

Как може този подход да е от полза за моята връзка?

Трите вида съдбоносни връзки, които никога не са случайни

Правилото 2-2-2 не е просто хитра техника; може наистина да е от полза за двойките, дори и тези с натоварени графици.

„Правилото 2-2-2 осигурява структура и отчетност“, обяснява Силвърщайн. „Вие и вашият партньор можете да сте сигурни, че планирате забавно и няма да позволите връзката ви да падне на дъното на списъка с приоритети.“ В края на краищата, изискванията на живота могат лесно да засенчат нуждата от интимност и обвързване, ако не отделим време за това.

Зад магията също има наука. Проучване от 2016 г., публикувано в 'The Journal of Marriage & Family', установи, че двойките, които отделят време един за друг, обикновено са по-щастливи. Всъщност хората съобщават, че се чувстват два пъти по-щастливи, когато прекарват време със съпруга си, отколкото когато са сами. Редовното планиране на специални моменти заедно може да засили емоционалните връзки и да увеличи цялостното удовлетворение от връзката.

Мога ли да персонализирам правилото 2-2-2?

Абсолютно! Едно от най-хубавите неща на правилото 2-2-2 е неговата гъвкавост. Въпреки че насоките са прости, те не са изградени в камък. Ако оригиналната версия не отговаря напълно на вашия начин на живот, можете да я адаптирате, за да отговаря на вашите нужди.

Сертифицираната сватовница Амбър Лий, която следва модифицирано „правило 1-1-1“ в собствения си брак, препоръчва приспособяване на подхода към обстоятелствата на всяка двойка. Нейната версия включва седмична вечерна среща, месечно бягство през уикенда и едноседмична ваканция веднъж годишно. „Знам, че всяка двойка не може да направи това“, признава тя, „но независимо дали следвате правилото 1-1-1 или 2-2-2, въпросът е, че отделянето на време само за вас двамата е от съществено значение за създаване на трайна любов.“

5 знака, че имаш токсична връзка със себе си

Как мога да приложа правилото 2-2-2?

След като се ангажирате с правилото 2-2-2, е време да проявите креативност към това как прекарвате времето си заедно. Ако не е възможно да излезете извън града за един уикенд, помислете за начини да пренесете изживяването от бягството у дома. Лий предлага да планирате уютен престой, като изпратите вашите домашни любимци или деца при член на семейството за уикенда.

„Прекарайте уикенда по пижама, играейки настолни игри в леглото, готвейки заедно, бавно танцувайки в кухнята, пиейки вино и оставайки до късно в разговори“, препоръчва Лий. Дори прости дейности като тези могат да ви помогнат да се свържете отново и да се съсредоточите един върху друг по начини, които ежедневието често не позволява.

Правилото 2-2-2 насърчава двойките да бъдат съзнателни относно времето си заедно, създавайки възможности за смислено взаимодействие и, най-важното, забавление. С всяка вечер навън, уикенд или ваканция вие ще преоткривате това, което първоначално ви е събрало – и ще запалвате отново онази искра, която прави връзката ви специална.

Като полагате съзнателни усилия да планирате време само за вас двамата, можете да укрепите връзката си, да изградите трайни спомени и да запазите романтиката жива, независимо колко натоварен е животът.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти