Сиренето е една от храните, които задължително присъстват на всяка българска трапеза. И не е никак изненадващо, че е така, защото това е сред най-традиционните нашенски храни. То е вкусно и полезно и наистина е незаменим продукт. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение.
Лошото е, че същевременно сме консуматори и на около 20 000 тона имитиращи продукти, някои от които крият рискове за собственото ни здраве.
Ето защо днес ще ви покажем как да разпознаете хубавото и качествено сирене, защото невинаги на етикета му е обозначено от какво се приготвя то и дали не попада към имитиращите продукти.
Ето по какво да познаете най-хубавото и качествено сирене в магазина:
Вижте още:
- Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете сирене всеки ден
- Ако искаш да си здрава ти, бяло саламурено сирене хапни
- Уж е сирене, но какво всъщност купуваме?