Създадено за

Joie de Vivrе... или как да се радваме на живота по френски

Joie de Vivrе... или как да се радваме на живота по френски
Снимка: 1664 Blanc

Французите са известни със своя небрежен чар, елегантен стил и стремеж към красотата. Те сякаш умеят да се наслаждават на живота с лекота, следвайки свои собствени правила. Но каква е тайната им? Как постигат неуловимото усещане за „joie de vivre“ или „радост от живота“?

Ето и някои от непреходните навици на французите, които ги превръщат в една от най-елегантните нации в света.

Французите се наслаждават на мига

Да изпитваш удоволствие от малките неща изглежда лесна задача, но всъщност за нея се изисква търпение. Това е пътешествие, започващо със себепознанието и завършващо в култивиране на удоволствие от всеки миг.

Как го правят французите? Като гледат на света от различен ъгъл.

Представете си спонтанен обяд в приятна компания и с чаша 1664 Blanc в ръка. Всяка хапка е бавна, а насладата е за всички сетива. Никой не бърза, защото удоволствието трябва да се изживее – тук и сега.  Задачите ще бъдат свършени навреме, но вкусният обяд си заслужава всяка минута. Ароматът на прясно изпечен хляб и дъхави подправки ни пренася в безвремието на френския Прованс, където животът се случва от само себе си, спонтанно и без напрежение. Santé!

Снимка: 1664 Blanc

Французите умеят да се грижат за себе си

Неслучайно Франция е родината на модата, парфюмерията и луксозната козметика. Тук стилът има собствена идентичност, а жителите на Хексагона са го усвоили до съвършенство.

Французите поддържат форма не само с редовно посещение на фитнеса, но и с енергични разходки, гимнастика, плуване и пилатес. Нищо прекалено не им е по вкуса.

Те винаги избират класическото пред модерното, но не се страхуват да добавят личен, артистичен акцент към външния си вид. Ако надникнем в гардероба им, ще открием естествени материи като памук, лен, коприна и сатен – малко на брой, но висококачествени дрехи, които се допълват от аксесоарите. В арсенала на французите се включва изобилие от колани, шалове, брошки, кърпички за сакото и други модни допълнения, защото нищо не е по-важно от собствения почерк в облеклото.

Снимка: 1664 Blanc

А гримовете? В страна, в която само преди няколко века дори мъжете са пудрели лицата си до снежно бяло, в наши дни тежкият грим не е на мода. Той просто не се вписва в концепцията на Joie de Vivre, която ни учи да се радваме на себе си такива, каквито сме.

Лек гланц,  малко руж и няколко капки парфюм – това е достатъчно, за да покорим света. Елегантни и стилни, красиви в своите малки несъвършенства, но и уникални в своето различие.

Как да живеем по френски?

Не, за целта няма нужда да си купувате билет до Франция. Започнете тук и сега. Ici et maintenant, както биха казали французите.

Подарете си дълга разходка в парка и си направете пикник на тревата. Усетете с боси крака топлината на земята, докато се наслаждавате на слънцето. Хапнете домашно приготвени сандвичи и плодове в компанията на 1664 Blanc, която ще внесе елегантна свежест в деня ви. Тази френска бира с лек вкус изненадва с неочакван цитрусов туист и прави всеки момент специален.

Не бързайте. Насладете се на деня си. Неочаквана среща, въздушна целувка, нова работа или  споделено пътуване. Кой знае каква възможност те очаква точно зад ъгъла?

Именно в това се крие тайната Joie de Vivre – да се радваш на всичко, което ти поднася животът. Защото най-хубавите изненади са тези, които предстоят. 

Снимка: 1664 Blanc

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол