Историята на Фредерик Харен: Изследователят на креативността

Един от най-влиятелните и вдъхновяващи лектори в света на творчеството и иновациите идва в България, за да разкаже повече за глобалното творчество, креативността в бизнеса и защо е важно да преразгледаме концепцията си за единна фирмена култура, която надхвърля географските граници и движи глобалния успех.

Фредрик Харен е част от топ лекторите от световен мащаб, които ще се срещнат на 23 и 24 октомври в НДК с българската публика по време на мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum, организирано от NOVA и Webit.

Сред първите трима обявени до момента експерти са още Адам Мендлър и Хийт Слоунър, които чрез вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и развитието на индивидуалните таланти ще дадат нова перспектива за личностно и кариерно развитие.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК

Фредрик Харен има над 20 години опит като глобален основен лектор на пълен работен ден и е работил със стотици компании. Той е награден с „Говорител на годината“ в Швеция и е включен в „Десетте най-добри оратори на всички времена в Швеция“.

Фредрик е автор на десет книги, преведени на над 25 езика, и е изнесъл повече от 2000 лекции в над 70 страни. С уникалния си подход към креативността Фредрик помага на организации да отключат потенциала си за иновации и да преодолеят бариерите пред генерирането на нови идеи. Неговите мотивационни речи са вдъхновили повече от 1 000 000 души от сцената.

Ангажиращите презентации на Фредрик вдъхновяват организациите да мислят различно и да приемат нови идеи.

ПОВЕЧЕ ЗА ФРЕДЕРИК ХАРЕН ПРОЧЕТЕТЕ ТУК 

Вдъхновени от новината, че ще бъде един от говорителите на Future Forum, открихме неговата лична история на официалната му страница и я споделяме с вас, защото наистина е мотивираща.

Future Forum 2024
Снимка:

„Моята история
Тъй като майка ми е начален учител, а баща ми е музикант (и учител по музика), израснах в семейство, което цени знанията и любопитството, както и с усет за изпълнение на сцени в полза на другите. (Комбинирайте „учител“ с „изпълнител“ и повече или по-малко ще получите „професионален говорител“…)
От много ранна възраст бях очарован от креативността и идеите. Аз и братята ми измисляхме нови игри, пренаписвахме правилата и след това играехме отново. Отново и отново. Особено си спомням „Schattack“ комбинация от шах и риск, която създадохме.
През 1993 г., докато учех в университет в САЩ, се запознах с Интернет за първи път и веднага разбрах, че ще промени света, какъвто го познаваме. През 1995 г. написах дипломната си работа в университета на тема „Интернет и маркетинг“ и по-късно същата година я превърнах в книга, която беше една от първите книги по темата в Швеция.
Започнах работа в интернет компания, където в крайна сметка притежавах 20% и я разраснахме, печеливша и без външни инвеститори, от 1 служител до 60 за по-малко от 5 години. През декември 1999 г. я продадохме на регистрирана компания. След като продадох този бизнес, се замислих какво ще правя по-нататък и реших да посветя живота си на изучаване на човешкото творчество.


Станах професионален оратор на скромната възраст от 27 години (и лектор на пълен работен ден на 32). Сега, 25 години по-късно, изживях всичко: от говорене пред тълпи от хиляди до най-малкото ми говорене на трима (3!) души. От целодневни семинари до (напълно платен) 4-минутен концерт в Абу Даби. Имам видеоклип в YouTube с една от моите речи, която събра 500 000 гледания, бях награден с „Лектор на годината“ и бях обявен за един от „Десетте най-добри оратори на всички времена в Швеция“, както и съм един от само 13-те души в световен мащаб с „Наградата на международните посланици“ от The Global Speakers Federation. От друга страна, усещал съм пеперуди в стомаха, когато публикувах видеоклип в YouTube, който бях сигурен, че ще стане вайръл, бил на срещи, където никой не знаеше кой съм, бях отхвърлен за речи, които бях уверен, че ще получа. Имаше от всичко – от многобройни овации на крака, но от време на време имаше и неволи, с които трябваше да се справя. Говорил съм във влак, на лодка, в палатка на плажа, в петзвездни хотели и в цеховете на фабрики. Крале и министър-председатели, както и ученици и възрастни граждани бяха в публиката и аз споделях сцената с някои от най-големите имена, включително Ричард Брансън, Сет Годин и Маркъс Бъкингам. Всичко на всичко – имам повече от 2000 сценични изяви в над 75 страни на 6 континента. 
Като основен лектор имах привилегията да работя с някои от най-големите и уважавани компании в света. От глобални конференции за висше управление до събития за клиенти и вътрешни конференции. От индустриални асоциации, НПО, правителства, малки и големи компании. Работил съм с клиенти в практически всички индустрии - от такива за алуминий и бира до компании за счетоводство и недвижими имоти.
Два пъти рестартирах кариерата си от нулата – когато се преместих в Китай през 2005 г. и когато се преместих в Сингапур през 2008 г., където сега живея с трите си очарователни малки деца и невероятната ми съпруга Илейн.

През 2008 г. реших да стана наистина глобален лектор. Оттогава съм канен да говоря в между 20-35 държави годишно и в същото време имам поне 3 месеца почивка със семейството си, които прекарваме на нашия частен остров в Швеция или в дома ни в Сингапур. Посланията ми достигнаха във времето до повече от 1 000 000 от сцената. Интервюирах някои от най-уважаваните главни изпълнителни директори в света, както и някои от бедните хора на планетата за моето изследване - изследване, което ме отведе от пустините на Оман до лабораториите за иновации в Силиконовата долина. Учих се от уважавани японски суши майстори, известни автомобилни дизайнери, както и от фламенко танцьори в Испания, художници на хартия в Тайланд, музиканти в Холандия и ръководители на иновации по целия свят. Убеден съм, че можем да станем свидетели и да се научим на огромно творчество на толкова много места.
През годините интервюирах хиляди хора и съдържанието на тези интервюта доведе до 10 книги, стотици статии и – разбира се – повече от 2000 речи. Моята вътрешна тема е „Човечността към силата на идеите“. Това означава, че вярвам в потенциала на човечеството и в безкрайната сила на човешкото творчество. Държа да помогна на колкото се може повече хора да разкрият пълния си творчески потенциал. И мисля, че светът би бил много по-добро място, ако на повече хора се даде шанс да бъдат по-креативни - и ако се научат да подбират най-добрите идеи, които се генерират по света. Аз съм изследователят на креативността. Изследвам света на творчеството.“

По време на Future Forum ще можете да чуетекак Харен разглежда различни теми, включително:
Глобално творчество
Помага на присъстващите да открият как се проявява креативността и как да я използват за глобален успех.
Креативност в бизнеса
Да се научите как да интегрирате иновативно мислене във вашия бизнес модел и стратегия.
One World One Company
Разгледайте концепцията за единна фирмена култура, която надхвърля географските граници и движи глобалния успех.

Edna идея как да помислим за собственото си лидерство

Дарбата на Слоунър: Да се свързва с хора и техните идеи

Вдъхновяващи послания за професиите на бъдещето и индивидуалните таланти на Future Forum 

Хийт Слоунър, Адам Мендлър и Фредрик Харен са само част от световните имена, които ще дойдат в България за Future Forum. Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.

Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения.

Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg!
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол