Искаме такива мъже по българските улици! YSL пренаписва правилата

Модната сцена отдавна не е виждала толкова смела и свежа визия в мъжката мода, каквато представи Антъни Вакарело с новата си колекция за Saint Laurent. През последните години Вакарело, който ръководи креативния отдел на емблематичната френска марка, умело балансира между традициите на Yves Saint Laurent и модерния дух на времето. В мъжкото си ревю за пролет/лято 2024, показано в модернистичния музей Neue Nationalgalerie в Берлин, той поднесе визия, която разширява представите за мъжкия гардероб и размива границите между мъжественост и женственост.

Какво обаче прави тази колекция толкова специална? На пръв поглед Вакарело не се стреми да напомня за конкретни архивни творби, а по-скоро за духа на Yves Saint Laurent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steven Huang (@_stevenhuang)

"Не съм гледал в архивите от две години", признава той, предпочитайки да се вдъхновява от свободата и креативността на марката, без да следва точно определени традиции. Резултатът е гардероб, който говори за увереност, стил и автентичност.

Тази нова версия на мъжа Saint Laurent, която Вакарело представя, излъчва елегантност и безстрашие. Раменете, например, играят главна роля в цялата колекция. Големите сака в съчетание с прозрачни ризи от шифон, класическите принтове като точките и леопардовият десен, както и сатенените потници, създават уникална комбинация от класика и съвременна острота. Въпросът тук не е просто в това какво носи мъжът, а как той го носи – уверено, смело и с неподправен стил.

Революцията продължава и в детайлите – обувките, например, бяха център на внимание. Лачените ботуши до глезена с малки токчета подчертават квинтесенцията на стила на Saint Laurent. Но може би най-дръзкият акцент в колекцията беше папийонката – изработена не в класическото черно, а в елегантно бяло, което говори за смелост и индивидуалност.

Saint Laurent отново преначерта границите на мъжкия стил, като създаде визия, която искаме да видим не само по модните подиуми, но и по улиците. Новият мъж на Saint Laurent е уверен, свеж и готов да наруши традиционните модни кодове, без да губи своята елегантност и уникалност.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти