Земя, огън, вода или въздух: Какво разкрива формата на дланите ти за теб

d
Снимка: iStock

Всичко, което трябва да знаете за себе си лежи в дланта на ръката ви или поне така ще ви кажат хиромантите - хората, които гледат на ръка. От всички практики за гадаене, гледането на ръка, известно също като хиромантия, е един от най-високо ценените и сложни методи. Просто казано, хиромантията е изкуството да се анализират физическите характеристики на ръцете, за да се интерпретират характеристиките на личността и да се предвидят бъдещи събития.

Въпреки че точният ѝ произход остава неизвестен, се смята, че хиромантията започва в древна Индия, разпространявайки се по евразийската суша до Китай, Тибет, Персия, Египет и Гърция. Всъщност Аристотел описва подробно четенето на дланта в своя труд "История на животните" преди 2 500 години. Неговото мнение било, че "линиите не са изписани на човешката ръка без причина."

След като изпада в немилост през Средновековието заради свързването ѝ с вещерство и нечисти сили, хиромантията претърпява голямо възраждане през 19-ти век, когато интересът към окултизма нараства.

В рамките на тази окултна практика ръцете се считат за портали, които дават безценна информация. Но, вярвате или не, разбирането на основите на четенето на длан не е толкова трудно, колкото си мислите, и всеки може да го усвои.

Днес няма да намесваме разгадаването на линиите на дланите ви, а ще започнем от самата основа на хиромантията - анализирането на цялата длан. Когато започвате своя анализ, най-добре е да започнете с по-големи наблюдения, като преминете към по-нюансирани детайли. Въпреки че мненията се различават, много съвременни хироманти смятат, че е важно да се анализират както лявата, така и дясната ръка: недоминиращата ръка разкрива естествената личност и характер, докато доминиращата ръка показва как тези черти са приоложени на практика. Заедно те разкриват как човек използва потенциала си в този живот.

f
Снимка: iStock

За да започнете, отделете време за внимателно проучване на дланите ви. Каква е текстурата и формата им? В хиромантията има четири основни форми на дланите, всяка от които е свързана с различен елемент - огън, вода, земя и въздух, и свързаните с тях черти.

Въпреки че четирите елемента също са вградени в астрологията, вашият тип длан може да не съответства на вашия астрологичен профил. Например, ако вашият слънчев знак е Овен (огнен знак), формата на ръката ви може да е на воден знак, разкривайки нюансирана представа за сложността на вашата личност.

Продължете да четете в галерията ни, за да разберете какво означават 4-те типа длани:

Какво разкрива формата на дланите ти за теб

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол