Идея за уикенда: 3 красиви бягства на 1 час от София

етрополе, водопад
Снимка: iStock

Есента тази година е точно такава, каквато трябва да бъде - топла, мека, красива, а времето този уикенд позволява да обуем удобни обувки и да се отправим на кратка вдъхновяваща разходка извън града. Днес ви предлагаме 3 супер дестинации, които се намират на 1 час път от София.

Етрополският манастир и водопад Варовитец 

Намират се на 5 км от Етрополе. И до манастира, и до водопада се стига изключително лесно, а наблизо, ако имате желание и време, има и красиви еко пътеки, по които да се разходите. Ако събирате печати за 100-те национални туристически обекта, не забравяйте да я вземете със себе си. Печатът е в манастира, а той има твърде любопитна история - неведнъж е посещаван от Васил Левски, а предание гласи, че самият Иван Рилски е основал Божия дом.

Вижте тези впечатляващи кадри от София през 70-те

Панорамната площадка при Гара Бов

Едва ли може да видите по-красива есенна гледка от тази, която ще застане пред вас на панорамната площадка при Гара Бов. Ако тръгнете с кола до там, ще стигнете за по-малко от час, но ако искате да се насладите на красотата на Искърското дефиле през есента, обезателно вземете влак до там. Пътят се удължава, но си струва всяка минута в повече!

Село Байлово

Това е родното село на Елин Пелин и на Дядо Добри. Красиво, уютно и съвсем близо до София. Въпреки че селото е малко, има много какво да се види - родната къща на писателя, парк, църквата и гроба на Дядо Добри. В селото има и заведение, в което може да хапнете добре. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти