По празници сме свикнали на трапезата освен основното ястие, да се поднасят и различни месни мезета - шунка, филе, суджук, луканка, салами и какво ли още не.
Когато става въпрос за приготвянето на празнична трапеза, много често се случва да прекаляваме с количествата мезета, които предварително сме нарязали и предложили на близките или гостите си. Би било истинска грехота да изхвърлите всичко останало от трапезата на боклука.
Има безброй начини остатъците от колбаси и мезета да бъдат оползотворени. Ето няколко идеи как да се случи това.
Още вкусни рецепти:
- Като в детството: 5 рецепти за любими български закуски
- Три любими бабини рецепти за бухтички от нашето детство
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- С аромат на печени чушки и детство: 3 рецепти, които ще ви накарат да си оближете пръстите!
- Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки
- Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон