Хари Потър се завръща! Новият сериал вече търси своите малки магьосници

След години на спекулации и надежди, светът на Хари Потър отново се готви да завладее малкия екран. Warner Bros. официално потвърдиха, че са в процес на създаване на нов сериал, базиран на обичаната поредица на Дж. К. Роулинг, като вече е в ход търсенето на бъдещите звезди, които ще изиграят емблематичните роли на Хари, Рон и Хърмаяни.

Процесът на подбор на актьори е изключително вълнуващ. Според изтекла информация, кастингът е насочен към деца на възраст между 9 и 11 години, родом от Великобритания и Ирландия. Необичайното за този проекти е, че няма ограничение по отношение на етнос, раса или полова идентичност. Екипът ясно заявява своята цел да реализира многообразен подбор, което поставя нови стандарти за големи продукции от подобен мащаб.

Ако "Хари Потър" беше български филм, кои наши актьори щяха да участват в него?

За да участват, децата трябва да изпратят два видеоклипа. Единият е кратък рецитал на избрано стихотворение или разказ, а вторият – 60-секундно представяне на самите тях, в което споделят любопитни детайли от личния си живот. Снимките на сериала се очаква да започнат през 2025 г., а крайният срок за изпращане на кандидатури е 31 октомври 2024 г. Очакванията са огромни, а феновете по света вече с нетърпение очакват новините за избраните актьори.

Според информация от Warner Bros, сериалът ще има седем сезона, всеки от които ще адаптира една от книгите на Роулинг. Това ще позволи по-задълбочено и детайлно изобразяване на историята, което не беше възможно във филмовите версии. Главен продуцент на проекта ще бъде Франческа Гарднър, известна с успешните си проекти като "His Dark Materials" и "Killing Eve".

25 вдъхновяващи урока от героите от „Хари Потър“

Спекулира се за възможността новите лица на Хари, Рон и Хърмаяни да бъдат актьори с разнообразен произход, което прави този проект още по-вълнуващ и различен от всичко, което сме виждали досега. Warner Bros. продължават да пазят детайлите за сюжета в тайна, но едно е ясно – магията е на път да се завърне и да завладее новото поколение зрители.

Над 20 години след премиерата: как се промениха актьорите от филмите за „Хари Потър“

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти