Изключително представяне на Яни Янков на финала на Zvezde Granda

Най-голямото музикално шоу на Балканите, Zvezde Granda, завърши с грандиозен финал. В тройката на финала на 17-я сезон на този балкански конкурс влязоха Андрияна Петрушовска и Мики Секуловски от Северна Македония, както и Шейла Зонич.

Шейла Зонич зае първото място според зрителите и получи голямата награда - продуциране на песен, маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Тя е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната. След четири години семейството се завръща в Босна, в село Каменград близо до Сански мост, където тя израства. Шейла твърди, че започнала да пее още когато се научила да говори. На шестгодишна възраст за първи път свири на пиано, като изсвирила мелодия от сериал. Цеца Ражнатович е нейният ментор.

След девет месеца усилена работа и огромни усилия от страна на менторите, за да осигурят на кандидатите най-добрите условия, най-накрая триумфира Шейла Зонич, според публиката. Тя събра 132 014 гласа, докато Мики Секуловски се класира втори с 102 103 гласа, а Андрияна Петрушовска зае трето място с 71 187 гласа. Този 17-и сезон на балканското музикално шоу събра 529 000 гласа от публиката, което го прави най-успешния до момента.

Звездният спектакъл се излъчи ексклузивно на сайта nova.bg.

Предаването предизвика вълнение сред българската аудитория благодарение на изключителното представяне на Яни Янков. 27-годишният перничанин преодоля жестока конкуренция и стигна до последния, 14-и кръг на състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала, и направи впечатление както у нас, така и в съседна Сърбия.

В надпреварата за титлата участваха общо 20 талантливи певци, които се бориха за място на големия финал. На сцената излязоха 10 мъже и 10 жени, като само един от тях печели голямата награда. Янко Янков се представи под номер 5.

В големия финал на Zvezde Granda Сърбия има петима представители, Босна и Херцеговина деветима, Северна Македония - трима, Хърватия - двама и България - един - Янко Янков.

За Яни участието в най-голямото музикално шоу на Балканите е сбъдната мечта. По време на предаването често залага на българския фолклор, който определя като изключително въздействащ.

„Покрай участието ми в Zvezde Granda виждам едно обединение и сред българите. Толкова много хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят успех и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа пак: дори да не спечеля, за себе си аз вече съм победител”, каза талантливият музикант. 

Янко Янков вдигна публиката в залата на крака още с първата си поява на сцената, при която изпълни една от най-известните песни на Шабан Шаулич - "Odlazis, odlazis".

Янко е на 27 години и е единственият състезател, който идва от България този сезон, по-точно от град Перник. Завършил е гимназия и е обича да пее. Музиката е неговият живот, затова и в свободното си време обича да свири. Казва, че пее от душа, а най-голямата му слабост е сценичната треска. Мнозина го наричат "Наследникът на Шабан Шаулич", тъй като избира често песни на балканската легенда по време на състезанието. Янков споделя, че без подкрепата на съпругата и дъщерите си нямаше да му е лесно да сбъдне мечтата си и да се присъедини към шоуто, което следи от малък. Езиковата бариера не му пречи да изпълнява най-големите хитове на поп звездите.

Вижте невероятните снимки на Яни и семейството му

Ето и какво публикува Яни в своя Facebook профил веднага след финала:

Под номер 8 излезе Шейла, която е родена през 1994 г. в Германия. Детството си е прекарала в село близо до Сански мост. Днес живее със съпруга си в Тузла. От 30-годишна Шейла е завършила музикалния факултет в Сараево. Години наред се изявява с музикална група „Диванхана“, но е един момент решава да продължи кариерата си соло.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти