Ето какво искат да работят младите в България (ВИДЕО)

От мениджъри до управители на собствени бизнеси – за такова кариерно развитие мечтаят представители на Gen Z, които екипът на Vbox7.com срещна из софийските улици и зададе важни въпроси, свързани с мечтаното кариерно развитие. Поводът е мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum (https://www.futureforum.bg/), организирано от NOVA и Webit, което ще се проведе на 23 и 24 октомври в НДК.

ВИЖТЕ ОБЯВЕНАТА ДО МОМЕНТА ПРОГРАМА ЗА FUTURE FORUM ТУК https://www.futureforum.bg/programa.php

На въпроса какво работят към днешна дата представителите на Gen Z разказаха, че в момента следват в университет, а работата им е по-скоро сезонна или са фриленсъри.

жена работа успех
Снимка: iStock

Какво си представят, че ще работят един ден обаче?

Един от тях се е насочил към позицията „департмънт мениджър“, а други се надяват да имат свой собствен бизнес, който да управляват.

За мечтаната работа отговорите също са интересни.

„Да правя това, което обичам, със сигурност да ми е приятно. И да мога да живея хубав живот“.

жена работа смях
Снимка: Istock

„Нещо свързано с банкови дела“, казва друг, а трета обяснява: „Моята мечтана работа ще ми дава всичко, което искам от нея, за да съм удовлетворена и ще работя с хора, които харесвам.“

Екипът на Vbox7.com не пропусна да им зададе и въпрос относно това как биха приоритизирали оферти, които потенциално могат да получат от работодатели, както и на коя биха се спрели в края на краищата.

„Първо ще е, може би, заплащането. Не искам да звучи така сякаш това ми е единственото важно нещо, но със сигурност е сред важните. След това ще видя какви са условията, които ще са ми по-удобни - работно време, мястото, на което ще работя. Със сигурност, също така, хората - за кого ще работя, с кого ще работя. Това е много важно за мен. Например, ако в едната фирма заплатата е по-висока, но обстановката и хората не са ми приятни, по-скоро ще избера другата оферта. Предпочитам да ми е приятно докато работя“

бизнес жена работа
Снимка: iStock

А как биха подредили по приоритет заплащането, готините колеги и възможността за кариерно развитие?

„Заплащане, готини хора, възможност за кариерно развитие“, казва един от анкетираните.

„Кариерно развитие, готини колеги, заплащане“, отговаря друг.

И защо един от представителите на Gen Z е напълно убеден, че сплотеният екип е най-важното нещо в работния процес – вижте във видеото горе.

А ако вие искате да се срещнете с водещи български и световни визионери, които да ви помогнат за вашето личностно развитие и кариерно израстване, заповядайте на Future Forum.

НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК https://www.futureforum.bg/register.php

Повече за Future Forum Future Forum ще даде възможност на посетителите да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти и да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения. Всичко това ще се случи на 23 и 24 октомври в Националния дворец на културата. Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg (https://www.futureforum.bg)!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти