Експлозия от вкусове и цветове: Изкушенията на великденската трапеза по света

В християнската религия на Възкресение Христово - Великден се чества възкръсването на Иисус Христос. Подготовката за честването му започва в седмицата преди Великден, наричана Страстна седмица. Празнува се 6 дни.

Това е най-старият християнски празник. Празнува се от 2-ри век при християните по цял свят.

Честването на Разпъването и Възкресението на Иисус Христос не навсякъде е едно и също, когато говорим за кулинарни предложения. Навсякъде по света е различно, всеки има своите кулинарни традиции за Великден, но през тези дни християните от всички страни задължително започват подготовката за светлите празници.

У нас, в България, традиционно Великден се отбелязва със зелена салата, тя символизира и идването на пролетта, сварените шарени яйца и обредните хлябове - козунаци, както и печено агнешко бутче.

Но нека видим какво хапват по света за Великден в галерията ни тук:

Кулинарна обиколка на великденските ястия по света

Независимо от това кой как по света приготвя традиционно ястията си, Великден остава един от най-светлите християнски празници, символизиращ възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата.

Снимка: Pixabay

В обичаите и обредите се преплитат и езичеството, и християнството, което определя колоритността на всеки един Великден по света.

Кулинарна обиколка на великденските ястия по света

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти