Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун във война извън ефир и още (Плейлистът на Еdna #29)

Плейлистът на Edna Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун
Снимка: Getty

Деница Димитрова

След известно отсъствие ето я и новата доза парчета и трейлъри (от последните две седмици и половина), на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Най-доброто предстои

Почакахме си повече от обичайните три години за нов албум от OneRepublic, но “Human” вече е тук заедно с шестия сингъл “Someday”. Раян Тедър и компания отново знаят как да излеят в музика човешкото лутане, нуждата от пристан и вярата в по-добрите бъдещи дни. И ако скоро не ви се очертават дни край морето, насладете се на гледките от видеото към песента.

Последни желания

Какво бихте направили, ако до края на света остават 24 часа? Да сбъднете някоя мечта и да рискувате всичко като за последно - това е сюжетът в клипа към новото парче на Ела Хендерсън, което всъщност ни напомня да не оставяме важните неща за последно. “Risk It All” е колаборация с електронното дуо Just Kiddin и групата, която смесва хаус с госпел - House Gospel Choir. Силно се надяваме песента да е знак за предстоящ втори албум на слънчевата британка, която издаде дебютната си музикална колекция през 2014 г.

Лекотата на битието

Още едно дългоочаквано музикално завръщане този сезон слушаме от Натали Имбрулия. Шестият студиен албум на 46-годишната австралийка е озаглавен “Firebird” и излиза в края на септември. Третият пореден сингъл от него  - “On My Way”, разказва за радостта от живота и мъдростта, която идва с годините.

Мечтите не лъжат

Новата екранизация на „Пепеляшка“ излиза в платформата Amazon Prime на 3 септември (припомнете си трейлъра тук). Освен че влиза в образа на героинята, за мюзикъла Камила Кабейо записа и цял албум с кавъри на популярни парчета, които влизат в лентата. Единственото авторско парче на певицата тук е “Million To One“, която получи и официално видео. Ако сте очаквали в текста думи за принцове и търсене на любов, ще се разочаровате – песента е за преследването на мечтите, което е и в основата на новия филмов прочит.

Поезия в червено

Групата на поета и автор в Edna Росен Карамфилов има нова песен. Година след последното си заглавие сега на Erase The Poems сега бандата представя “The Voice of Desire” – заразително рок парче, в която главен герой е любовта, която променя светове. Към музикантите Виктор, Георги и Борислав отново се присъединява Росен с текст и вокали, докато аранжиментът е на Таш (Jeremy?). Огненият клип режисира Владимир Вълчанов, а в кадрите виждаме актьорите Димитър Николов и Ивета Маринова.

КИНО

Нов прочит

Сред акцентите в програмата на HBO този сезон е сериалът „Сцени от един семеен живот“ по класиката на Ингмар Бергман от 1973 г. Мариане и Йохан тук са Мира и Джонатан, а Джесика Частейн и Оскар Айзък разказват историята за любов и мраза, брак и развод през призмата на съвременна американска двойка. Първият от петте епизода, дело на Хагай Леви (създател на сериала „Аферата“), можем да гледаме у нас от 13 септември.

Втори шанс

Само две седмици остават до втория сезон на „Сутрешен блок“! В ролите на водещите Алекс Леви и Брадли Джаксън отново влизат съответно Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун, които продължават сложното си партньорство пред камерата. След като Алекс се оттегля доброволно от работата, шефовете ѝ успяват да я убедят да се върне, но кризите в телевизията продължават. Обвинения в расизъм и спорове за личната истина на двете журналистки застрашават канала и разкъсват отношенията помежду им. Дали тяхното приятелство ще устои на предизвикателствата, ще разберем от 17 септември по Apple TV+.

Един последен път

Най-дълго отлаганата филмова премиера е напът да се състои съвсем скоро! „Смъртта може да почака“ трябва да излезе по кината у нас на 8 октомври, почти две години след първоначалната насрочена дата през ноември 2019 г., изместена и отменена впоследствие заради пандемията от коронавирус. В последния филм за Джеймс Бонд с участието на Даниел Крейг откриваме оттеглилия се Агент 007 в Ямайка. Той обаче е измъкнат от спокойния живот, за да спаси опасна технология от ръцете на злодея Люцифер Сафин, търсещ отмъщение.

Спасение дебне отвсякъде

В “The Starling” откриваме Мелиса Маккарти в една от малкото ѝ драматични роли. Героинята ѝ Лили загубва бебето си, а заради травмата бащата на детето постъпва в психиатрична клиника. Изправена сама пред болката, един ден Лили се сблъсква със скорец, който отказва да напусне градината ѝ. Неканеният гостенин дава начало на неочаквано емоционално пътуване в живота на семейството, което ще намери сили да преоткрие живота. Ако сте пропуснали кърпички за трейлъра, то поне си пригответе за премиерата му в Netflix на 24 септември.

И машините имат сърце

Ново европейско заглавие, за което ще дебнем в програмата на идните фестивали у нас, е „Аз съм твоя мъж“ (“Ich Bin Dein Mensch”). Сюжетът ни среща с Алма (Марен Егерт) – учен, който трябва да напише оценка за робот, създаден да бъде идеалния партньор според личния мъжки идеал на всяка дама. Том (Дан Стивънс) би трябвало да олицетворява перфектната половинка за Алма, която обаче го третира единствено като робот. Филмът на Мария Шрадер изглежда едновременно забавен и интелигентен с темите за съвременната любов и човешките нужди.

ОЩЕ

Италианска афера

През последните дни всички говорят за събитията на Dolce&Gabbana във Венеция. Въпреки скандалите около марката през последните години, не може да се отрече, че за първия си спектакъл творческото дуо е избрало едно от най-живописните места, които можем да си представим за ревю – площад Сан Марко. Пристигането на моделите с гондоли, звездните гости и дрехите, вдъхновени от романтичния град, са все елементи, които превръщат шоуто в едно от най-запомнящите се моменти в модата за тази година.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти