Да, в 9:30 сутринта може би е малко рано да си говорим за твърд алкохол, но как да не споделим, че мечтите ни се сбъдват, а молитвите ни бяха чути! Добре де, не съм алкохоличка, но няколко шота с текила, когато сме навън с приятелки в петък вечер, не са навредили на никого. Единствено са ни оставили забавни спомени, на които да се смеем на следващата сутрин.
Широко разпространено е мнението, че алкохолът е доста калоричен и от него напълняваме, но скорошно проучване е открило връзката между текилата и отслабването.
Според Американската Химична организация, която изследва как текилата въздейства върху нивата на глюкоза в кръвта, се оказва, че захарта, която се намира в растението, от което се прави текилата, спомага за намаляването на кръвната ни захар.
Захарта, която се намира в растението агаве, се нарича агавин (и не трябва да се бърка със сиропа от агаве) и е несмилаема от организма ни, което значи, че не повишава нивото за кръвната ни захар.
Изследването е проведено в лаборатория върху мишки. Тези, които са имали в диетата си агавин, са се хранили по-малко и са имали по-ниски нива на захар в сравнение с тези мишки, които не са консумирали от агавина.
Нещо повече, мишките, приемали агавин са имали по-дълго чувство за ситост и са произвеждали повече инсулин, което подсказва на учените, че тази захар може да е полезна за болни от диабет от втори тип или за хора, които се борят с килограмите.
Не казваме, че трябва да започнете да обръщате бутилки с текила, защото това едва ли е полезно, но 1-2 шота текила с приятна компания определено няма да навредят - нито на килограмите, нито на настроението!
Радваме се, че тази новина идва точно в петък!
Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!
Вижте още:
- Подайте спагетите! Учени доказаха, че от пастата не се надебелява
- Тайните на трайното отслабване от индийките!
- 5-те най-ефективни начина за отслабване