Създадено за Lilly Drogerie

Да бъдеш еко е модерно – няколко лесни и приятни съвета за опазване на околната среда

Да бъдеш еко е модерно – няколко лесни и приятни съвета за опазване на околната среда
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Еко, био, органично…тези думи започват все повече да ни преследват и все повече брандове да ги имплементират успешно в своите стратегии и ценности. И ако до преди време малцина бяха тези, които си даваха сметка колко е важно да полагаме максимално много усилия да сме добри и към себе си, и към планетата, то сега вече не е въпрос на „лукс“, а на необходимост. Всички искаме да ни е чисто, да носим качествени дрехи, да дишаме чист въздух и да плуваме в кристално чисти води, нали? Е, няма кой да се погрижи за това, освен ние самите. Даваме ви няколко лесни съвета в ежедневието, които са полезни както за вас, така и за планетата ни.

Движението, което ще ви се отблагодари

Да се движим повече не е добър съвет само за тялото ни, но и за планетата! Например, ако сте активни шофьори, си определете ден или два в месеца, които да са „ден без кола“ – може да се качите на колело или пък да походите пеша. Ако ползвате градски транспорт – всеки път, когато имате възможност, слизайте една спирка по-рано. И за супер стегнати крака – откажете се от ползването на асансьор или го редуцирайте, ако живеете на по-висок етаж. И качването на стълби, и ходенето пеша изгарят не малко калории, а вие ще чувствате вътрешното удовлетворение, че имате принос за един по-добър свят.

„Не“ на пластмасата

д
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Повярвайте ни – коктейлите и фрапето са още по-вкусни с метални или бамбукови сламки. Дръжте по 1-2 в чантата си и ги ползвайте винаги при нужда – както вие, така и децата ви, ако навън им се допие нещо със сламка. Така освен че редуцирате потреблението на пластмаса, давате и много добър пример на следващото поколение. Същото важи и за пазаруването с платнени торби – освен че е много по-модерно и практично, пестите стотинки от найлонови торбички. Изчислете си средно на месец колко бихте дали за тези торбички и се възнаградете с нещичко на същата стойност в края на месеца. Още нещо, което горещо ви препоръчваме, е да почиствате грима си с многократни тампони, които се перат – много по-щадящо кожата действие, което също спестява финансови и природни ресурси.

Рециклирайте

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Правилото е – рециклираме всичко, което може да се рециклира. Така не само му даваме нов шанс за „живот“, а и оказваме огромна, повярвайте ни – огромна подкрепа за опазването на околната средна. Нашите приятели от Lilly Drogerie са напълно наясно с тези процеси и ни дават супер възможност да сме полезни на планетата, при това, като ни глезят и с отстъпки. И тази година, те организират кампания за връщане на коледния им каталог за рециклиране, като всеки, който се включи в инициативата получава 15% отстъпка от следваща покупка от 15 януари до 15 февруари. Рециклирането е малко като „ефекта на пеперудата“ – един върнат каталог сега –  много спестена енергия, редуциране на количеството отпадъци в депата и  запазени природни ресурси. Имали сте достатъчно време да разгледате изключително красивия каталог на Lilly и да зарадвате себе си и близките си. Но сега е време да го изпратите и да му дадете нов шанс за живот, като освен че ще сте помогнали за по-добро „утре“, ще си направите следколеден подарък с 15% отстъпка. Бъдете част от решението, не от проблема – полагайте грижа както за себе си, така и за околната среда – и двете ще ви се отблагодарят!

d
Снимка: Lilly Drogerie

Ценете водата

Не живейте така, сякаш водата е неизчерпаем ресурс на планетата. Колкото и да обичаме дългите душове или да не ни се занимава постоянно да пускаме и спираме вода, представете си колко от нея бихме спестили, ако абсолютно всички въведем в ежедневието си две прости правила? Докато миете зъбите си, не е нужно водата да тече през цялото време – достатъчно е да намокрите четката си и после да се изплакнете – тя така или иначе не ви е нужна в процеса. Същото важи и когато нанасяте душ гел, сапун или шампоан, особено пък когато сте с маска за коса, изискваща да стоите с нея няколко минутки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти