Честит първи сняг! С какво време ще посрещнем декември

сняг
Снимка: Thinkstock

Първият сняг за тази зима вече е в Западна България. С понижението на температурите през нощта в София, Разград, Перник и Кюстендил валежите от дъжд преминаха в сняг.

Днес над страната ще вали дъжд и сняг, като е обявен жълт код за всичките 28 области. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, за София минус 2. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 0 и 5 градуса, за София 2, в северните райони от 1 до 3, на юг от 3 до 5 градуса, а по Черноморието ще бъдат около 9-10 градуса.

Снежната покривка в по-голямата част от страната няма да надвиши 5 см. В централните и източните райони на Дунавската равнина обаче снегът ще е обилен и ще натрупа до 10-15 см, в областите на североизток с локални натрупвания до 20 см. Снегът на изток ще е мокър и тежък и ще създава условия за прекъсване на електропроводи и счупване на клони на дървета. Силният вятър пък е предпоставка за снегонавявания. 

Общо 185 снегопочистващи машини към момента са на терен в София и извършват обработки срещу заледяване на улици и булеварди. Работи се във всички 24 района на столицата. Продължава работа по обработване на трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, основни улици в кварталите, съобщават от Столичната община.

Обработки се извършват и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища.

Във вторник навсякъде валежите ще са спрели, само е възможно слабо да превали дъжд по Черноморието. Остава студено.

7 неща, които да направите през декември, за да започнете с късмет новата година

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти