Бодрум: Най-бляскавата перла на Средиземно море

Бръмчейки в малък хидроплан над тюркоазения бряг на Турция, можете да забележите гъсто залесени хълмове, скали и ярката кобалтова вода на Егейско море.

Докато Френската Ривиера се изпълва и тълпите се спускат по крайбрежието на Амалфи, бреговете на Турция примамват нов набор от  пътници от страната и чужбина.

5 идеи за романтична почивка в България

Крайбрежната гореща точка Бодрум е един полуостров, който привлича жадна за приключения тълпа от посетители в своите петзвездни хотели и гурме ресторанти.

Ето как да се насладите на един хубав уикенд в най-бляскавата перла на Средиземноморието.

Какво да правите в Бодрум: Закуска на яхта и обиколки с хидроплан

Започнете своя бляскав уикенд на борда на яхта и плавайте около бреговата линия. Ще минете покрай диви, необитаеми острови и ще акостирате в заливчета, където можете да се потопите във водата с цвят на тюркоаз.

бодрум
Снимка: istock

Елегантно облечен персонал ще ви приготви празнична закуска от сладкиши, местен мед, хумус от авокадо, прясно сирене и пикантна турска наденица. Винаги се препоръчва и чаша розе като акомпанимент.

Друг впечатляващ начин да видите полуострова е от хидроплан. Докато летите над скалите, ще забележите центъра на Бодрум с неговия средновековен замък, античния театър и емблематичната линия от седем вятърни мелници.

Ще преминете и покрай гръцкия остров Кос, който е само на 30 минути с лодка, така че е добър вариант за еднодневна екскурзия.

бодрум
Снимка: istock

Къде да хапнете и да пиете в Бодрум: Ресторанти и клубове в яхтеното пристанище

В стария град на Бодрум можете да се слеете с хайлайфа край пълното с яхти пристанище. Разходете се из пристанището по залез, за ​​да видите прелестни ветроходни лодки и яхти.

За вечеря се отправете към някоя от обичаните от местните таверни. Заедно с други гости ще се насладите на щедро отрупани чинии с мезета, миди, октопод и козе сирене за предястие. Основните ястия включват пресен омар на скара, миди в чеснов сос и пържен улов на деня.

След вечеря се отправете към клубовете, където да завършите вечерта си. Докато слушате музика на живо, опитайте техните изящно декорирани коктейли.

бодрум
Снимка: istock

Как да резервирате пътуване до Бодрум

За да се почувствате наистина VIP, можете да изберете пакетна почивка, за да си осигурите безгрижно преживяване. 

Туристическите компании предлагат полети, летищен трансфер до вашия ол инклузив хотел в Бодрум (до някои може да е трудно да се стигне с обществен транспорт), както и програма от екскурзии и дейности.

Най-добрите дестинации за соло пътешествие

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти