Бермудският триъгълник: Отношенията мъж, съпруга, свекърва

В сложните отношения между снахи и свекърви ни въвеждат панелистите от „На кафе“ по NOVA, заедно с водещата Гала и психолога Димитрина Митрева.

Зад привидната хармония на повечето семейства се крият изключително сложни взаимоотношения, почти винаги оформени между майката на съпруга и неговата избраница. Под формата на игра, в която Дарин Ангелов и Криси Патрашкова трябва да избират кои са и кой прави най-честите грешки в тези взаимоотношения, психологът разкрива най-важните от тях.

Как да разпознаеш токсичната свекърва

Първата основна грешка на снахите се оказва, че е непрекъснатото им оплакване, което със сигурност възпламенява отношенията между поколенията. Да се оплаквате на мъжа си от майка му непрекъснато и да отбелязвате всеки един детайл от поведението й, със сигурност няма да направи връзката ви по-щастлива и успешна, е мнението на психолога. Още по-сложно става, когато тези оплаквания не са публично споделени, а мъжът е поставен „между чука и наковалнята“ в един реално не комуникиран открито конфликт.

Често причина за конфликт в младото семейство е желанието на свекървата да има цялото внимание и грижа от сина си. Тези нездравословни връзки между майка и син водят до големи конфликти по нататък в отношенията с бъдещата снаха.

Според психолога това е една от най-тежките динамики, когато майката не одобрява никога избора на сина си и непрекъснато се съревновава със снаха си.

Панелистите и психолога разгледаха още от най-честите проблеми в отношенията мъж, съпруга, свекърва и дадоха дефиницията на проблемите, които можем да избягваме ако се намираме в подобна ситуация - вижте ги във видеото от "На кафе" по-горе!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол