Най-уютният и сближаващ хората месец от годината наближава и всеки от нас иска да прекара възможно най-много време с любимите си същества. Декември е нещо като черешката на тортата на годината, това са дните, в които се чувстваме най-специални, обичани и искаме да подарим същите усещания и на тези около нас.
По традиция много хора смятат, че материалните подаръци са задължителната добавка, която „бетонира“ любовта към близките. В повечето случаи обаче добре прекараното време със семейството и приятелите ни са нещото, което остава в спомените и към което се връщаме всяка година с очакване и копнеж. Традиционната вечеря на Бъдни вечер, коледният обяд, събирането с приятели вкъщи – това са истински ценните преживявания и прояви на внимание, които дават много по-голяма стойност на отношенията ни и правят коледните празници абсолютно незабравими.
И, да, няма какво да си кривим душата – всички чакаме зимните празници и за да си дадем почивка от режими на хранене и всякакви скрупули, и да си хапнем с удоволствие различни вкуснотии. Хрупкавият тиквеник, прясно изпечената питка или фантастичният ябълков пай, около който по традиция събирате най-добрите си приятели всяка Коледа - това са моменти, за които човек си струва да се подготви добре, а именно – да избере най-хубавите продукти и да приготви всичко с търпение и обич.
Всеки дом ухае неповторимо по Коледа, но има нещо, което прави ястията и десертите, приготвени с масло Président, неповторими и невъзможни да бъдат сбъркани. А когато искате да подарите специално внимание на любимите си хора под формата на вкусни сладкиши, значи имате нужда от качествено масло, което ще придаде нотка на лукс дори и на най-непретенциозния десерт.
Ако още не знаете защо да изберете масло Président за вашите зимни кулинарни творения, ето няколко характеристики, които много ще ви допаднат. Както подхожда на масло с това име, качеството му е първокласно и абсолютно безкомпромисно, а вкусът – нежен и свеж. Произведено е от най-добрите френски сметани, без добавки и е само пастьоризирано, за да може да се съхранява по-добре.
Маслото идва в специална защитна опаковка, проектирана специално, за да поддържа свежестта и аромата на продукта. Подходящо е както за готвене, така и за директна консумация (който не си е отхапвал парченце Président, не знае какво изпуска!) и може да бъде намерено в най-разнообразни грамажи и опаковки, както и с добавена морска сол, а за най-изискания вкус има и био-масло Président.
Ако пък маслото е неизменна част от менюто ви, но всекидневието ви е динамично и не си стоите много вкъщи, за вас е опаковката с масло Président по 8 или 10 грама – перфектната здравословна и вкусна хапка към всеки обяд или вечеря.
Да се върнем на предстоящите празници обаче и да положим основата на тяхното отбелязване с едно предложение за сладкиш, който не само ще обере овациите на публиката, но ще е и повод за споделяне на времето и любовта в семейството. А за сетивата (защото вкусната и добре приготвена храна е такава и за очите, не само за стомаха) - то е ясно, че вкусният ябълков пай е истинска наслада.
Приготвянето е лесно – трябват ви две яйца, чаша кисело мляко, захар, масло Président, канела, ванилия, брашно и, разбира се – ябълки. Първо настържете тях, объркайте ги със захар и канела и ги оставете да отлежават, докато приготвяте сместа за пая. А тя е лесна – разбивате яйцата, слагате захарта и киселото мляко с малко сода, след това разтопете маслото и го добавете към сместа, а накрая – и брашно, колкото поеме – до умерена гъстота на сместа. Може да добавите за вкус и аромат малко ванилия и канела. След това разстелете половината смес в тава, която сте покрили с хартия за печене, отгоре сложете настърганите ябълки и запечатайте с остатъка от сместа.
Печете на предварително загрята фурна, а когато паят е готов, го намажете, докато е още топъл, с бучка масло Président – за допълнителен разкош и аромат. Все пак, както се казва, Коледа е един път в годината – нека е разточителна, вкусна и ароматна. И най-важното – споделена с най-близките ви и любими същества. Защото да си доставиш удоволствие, не ти трябва много - само най-доброто.