Създадено за

Ако си градско момиче, ето как да спестиш време

Ако си градско момиче, ето как да спестиш време
Снимка: Takeaway.com

Да си го кажем честно – модерните градски жени нямаме време за губене. И всяка edna от нас го знае. Темпоритъмът ни е толкова забързан от жонглиране между десетки задачи и отговорности на ежедневна база, че накрая на деня сме уморени, изтощени и… не можем да се сетим дори за едно нещо, което направихме за себе си точно днес и ни достави истинско удоволствие, защото си подарихме времето “от мен за мен”.

Дали искаме промяна? Да! Дали знаем как да я постигнем? Не съвсем... балансът между работа и личен живот обаче не бива да бъде утопия. Затова направихме списък на всичко, което изяжда от времето ни, както и по edna добра идея как да редуцираме стреса и да се гмурнем в живота:

И така... от какво губим време и как да си го върнем обратно?

Ах, този трафик!

Банално, но факт. Трудно е да се преборим с големите задръствания, особено ако сме с деца и бизнес отговорности и попадаме в пиков час, в който всеки вози хлапето си до детска градина и поема към офиса. Сутрешното събуждане, приготвяне на закуски за вкъщи, снакове в кутия за училище, гладене на дрехи и подреждане на учебните помагала няма да ни се размине. Но какво правим в битката с още хиляди други родители по улиците? Ами... Споделяме отговорността

Edna добра идея: Точно така. Разберете се с партньора си да споделяте тази грижа. Например, сутрин може той да кара децата до училище, за да можете вие да се подготвите спокойно за работния ден, а после да му върнете жеста, като ги взимате. Или обратното. Всяко домакинство е различно, всяка професия също. Идеята тук е, че не е нужно да правите всичко сама. Можете, но нужно ли е?

Какво ще ядем?

Какво ще ядем? Големият въпрос, последвал от редица допълнителни питанки като “Лолко време ще ми отнеме?” и “Имам ли нужните продукти”? Завършва с „Това май е недопечено“ или „Може ли нещо друго за хапване?“

Edna добра идея: Разбира се, от една страна ключът е в планирането. Бихте могли да планирате ежеседмичното си меню предварително и по него да направите пазар спрямо него. Но всяко работещо момиче знае, че извънредните срещи понякога продължават до по-късно и тогава решението е съвсем ясно: Платформата Takeaway.com, която има голямо разнообразие от най-добрите ресторанти на едно място, с които всеки вкус и каприз ще бъде заситен.

Огледалце, огледалце...

Разбира се, че всички ги обичаме, но обикновено отнемат дълго време. Само един маникюр е час, а посещение при козметик отнема между 40 минути и 1 час и 30 минути. А какво можете да направите ли?

Edna добра идея: Комбинирайте! Маникюрът може да се съчетае с боя за коса – и двете отнемат около час, като после само миенето и сешоарът са бонус. Спестете от ходене на сауна като отидете след фитнес, а масажът може да е в комбинация с процедура за лице. И нещо много важно! Доста жени го правим вече. За да не ни се сърдите, че няма часове за подобен тип комбинации, запазете си процедурите поне месец-два предварително. И дори издаваме голямата ни тайна – ние сме си ги записали в календара за до края на годината.

Шопингът не е това, което беше

Да, пазаруването отнема време... Мнооого време. А вече всичко може да се случва онлайн. И не само хранителни продукти и перилни препарати. Днес можем да купуваме дори козметиката си онлайн. И е страхотно, защото на всяка edna от нас се случва в последния момент да установи, че пудрата или моливът за вежди са на привършване.

Edna добра идея: Като истински любителки на красотата, ние знаем за всички иновативни услуги. Попаднахме на Takeaway Go – нова услуга за доставки, лансирана от Takeaway.com, като веднага ви споделяме за нея. Вече можем да избираме между над 20 000 артикула от асортимента на Douglas, които да ни бъдат доставени в същия ден. Така поръчваме любимите си парфюми и козметика от Douglas и те биват доставени в рамките на 2 часа.

Как се случва ли?

Чрез директна поръчка на сайта или приложението на Douglas. Куриерите на Takeaway.com имат грижата да вземат и доставят покупките от магазина до вратата в рамките на два часа. Услугата е налична за 19 магазина на Douglas в 7 български града.

От своя страна Douglas продължава да се грижи за потребителското преживяване и връзката с почитателите на козметика и парфюми. Клиентите на Douglas можем да проследяваме поръчките си в реално време, с което процесът става още по-удобен.

А в какво ще инвестираме цялото ни спечелено време? Ние лично в книга, хубава музика и споделено време с любим човек. Ами вие?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти