76-ите награди „Еми“: Кои сериали блеснаха най-ярко?

76-ите награди „Еми“ без съмнение затвърдиха мястото си като най-престижното събитие в света на телевизията. Церемонията, която се проведе в Лос Анджелис, блесна с триумфалните победи на няколко сериала, оставяйки публиката впечатлена както от отличията, така и от емоционалните моменти на сцената.

Сериалът „Шогун“ се превърна в основния фаворит на вечерта, завоювайки рекордните 18 отличия в различни категории. Историческата драма по романа на Джеймс Клавел не само спечели престижната награда за най-добър драматичен сериал, но и се отличи със звезди като Хироюки Санада и Анна Савай, които станаха първите японски актьори, печелили в главните актьорски категории за драматични сериали. Това е забележително постижение не само за тяхната кариера, но и за азиатските артисти, които все повече получават заслужено признание на световната сцена.

Вижте СНИМКИ от 76-ите награди „Еми“

Докато „Шогун“ блесна в драматичната категория, комедийните сериали също не останаха по-назад. „Мечката“ грабна цели три актьорски награди, като Джереми Алън Уайт за пореден път получи статуетката за най-добър комедиен актьор. Актьорът, който изпълнява ролята на Карми, не успя да скрие вълнението си, признавайки, че сериалът е променил живота му и му е вдъхнал вяра в промяната. Ебон Мос-Бахрах също беше отличен за своята поддържаща роля, а третата награда за „Мечката“ отиде при Лайза Колон-Зайъс, която изненадващо победи в категорията за най-добра поддържаща комедийна актриса.

Сред комедийните сериали, „Хитринки“ не отстъпваше, като Джийн Смарт отново зарадва феновете си със своя триумф. Актрисата получи третата си награда „Еми“ за най-добра главна женска роля в комедиен сериал. Нейната изящна игра в ролята на седемдесетгодишната Дебора Ванс заслужено спечели овациите на публиката, която я аплодира на крака.

В категорията за лимитирани сериали голямата победа отиде при „Baby Reindeer“, който се открои със своето свежо и новаторско съдържание. Ричард Гад, който не само изпълнява главната роля, но е и създател на сериала, взе две награди – за най-добър актьор и за най-добър сценарий.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти