7 знака, че саботирате връзката си и как да го предотвратите

Въпреки че любовта е прекрасното чувство, за което всяка edna от нас мечтае, понякога може да бъде предизвикателство да поддържате здрава и щастлива връзка. Понякога дори не осъзнаваме, че сами поставяме препятствия пред собственото си щастие. Ето седем често срещани признака, че сами саботирате връзката си и съвети как да ги преодолеете.

Пренебрегване на нуждите на партньора ви
Когато постоянно пренебрегвате нуждите на половинката си, това може да доведе до негодувание и отдалечаване. Важно е да отделяте време, за да разберете какво иска и се нуждае от тях. Активното слушане и проявяването на истински интерес към живота им ще помогне за укрепване на връзката ви.

Съвет: Планирайте редовни „срещи“ само за вас двамата, където можете да общувате открито и да изразявате чувствата си. Това ще покаже на партньора ви, че цените връзката и сте инвестирани в нея.

Сложете край на токсичната връзка в 6 стъпки

Таене на негодувания или оплаквания
Според терапевта д-р Джон Готман неизразените емоции могат да доведат до "замърсяване" на връзката. Ако таите недоволство или оплаквания, те могат да се натрупат и потенциално да доведат до разрив.

Съвет: Когато възникнат проблеми, важно е да ги адресирате директно към партньора си. Използвайте „Аз“ изказвания, за да изразите чувствата си, без да обвинявате или критикувате. Например, вместо да кажете „Винаги закъсняваш“, кажете „Чувствам се разстроена, когато закъснееш“.

5 знака, че имаш токсична връзка със себе си

Неразрешени минали травми
Неизлекуваните рани от предишни връзки могат да повлияят негативно на настоящите ви отношения. Страхът от повторно преживяване на болка може да ви накара несъзнателно да саботирате връзката си.

Съвет: Потърсете професионална помощ, като например терапевт или съветник, който може да ви помогне да обработите и преодолеете минали травми. Правейки това, вие ще бъдете по-способни да изградите здравословна, любяща връзка.

Липса на доверие
Доверието е крайъгълен камък във всяка връзка. Ако постоянно поставяте под въпрос действията или думите на партньора си, това може да доведе до напрежение и несигурност.

Съвет: Отделете време, за да изградите отново доверието помежду си. Бъдете открити и честни един с друг и избягвайте да шпионирате или контролирате партньора си.

4-те най-често допусканите грешки в любовните отношения

Сравняване на вашата връзка с другите
Социалните медии често ни карат да сравняваме връзките си с тези на нашите приятели или знаменитости. Това обаче може да доведе до чувство на неудовлетвореност и нещастие във вашата собствена връзка.

Съвет: Запомнете, че всяка връзка е уникална и има своите възходи и падения. Съсредоточете се върху това, което работи във вашата връзка, и празнувайте напредъка, който постигате заедно.

Изолиране от партньора ви
Когато прекарвате повече време разделени, отколкото заедно, това може да създаде разстояние между вас и вашия партньор. Важно е да поддържате силна емоционална връзка, като споделяте ежедневния си живот и подкрепяте взаимно целите и мечтите си.

Съвет: Установете редовен график за прекарване на качествено време заедно. Независимо дали става дума за вечеря на свещи или просто гледане на филм на дивана, тези моменти ще помогнат за укрепване на връзката ви.

Любов за милиони: най-скъпите и пищни сватби в историята

Липса на комуникация
Отворената и честна комуникация е жизненоважна за всяка връзка. Ако избягвате трудни разговори или потискате емоциите си, това може да доведе до негодувание и неразбиране.

Съвет: Научете се да слушате активно и практикувайте съпричастност. Покажете на партньора си, че ви е грижа за неговите чувства и мнение, като отговаряте с разбиране и уважение.

Разпознавайки тези признаци и предприемем стъпки за преодоляването им, можем да работим за изграждането на по-силни, по-здрави връзки. Не забравяйте, че всяка връзка изисква усилия и от двете страни, така че комуникирайте открито с партньора си и работете заедно, за да преодолеете всички предизвикателства, които възникват.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол