7 истини за живота, които всяка жена трябва да научи по трудния начин

Всяка жена минава през различни етапи в живота си, които я учат на ценни уроци. Понякога тези уроци идват след поредица от грешки. Бъркаме отново и отново, докато не усвоим това, което трябва, за да продължим напред по-добри от преди, по-мъдри и готови да посрещнем предизвикателствата на живота. Именно на тези житейски уроци ще отделим внимание днес. 

►Истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае

От сайтa Oprah.com събират 7 истини за живота според писателката Джоан Уикершам - авторка на незабравимия сборник с истории „Новините от Испания“. Ето какви са според нея трудните реалности, които всички ние като жени трябва да разберем:

22 жестоки истини за живота, които никой не признава

1. Вътре в себе си имаш добро и лошо момиче, а доброто момиче обикновено е това, което те вкарва в беда.

Доброто момиче чака да го повикат. Тя приема не за отговор. Тя не иска да безпокои никого. Тя носи зрялост и добро гражданско поведение до точката на парализа. Тя се сдържа, казва си: „Да не си посмяла“. Лошото момиче се осмелява. Лошото момиче ме шокира и имам за какво да ѝ благодаря. Тя каза: „Обичам те“ и го каза първа. Тя каза: "Напуснах тази работа." Тя каза: „Работя върху тази книга от осем години и тя не става за нищо, изхвърлям ръкописа и започвам отначало.“ Когато погледна назад към нещата, за които съжалявам - работните места, които исках и не преследвах, редакторите, с които така и не се свързах, недоразуменията, които не се опитах да изясня, интересните хора, с които никога не разговарях - виждам колко често доброто момиче е било отговорно за това: предпазливо, коректно и в грешка.

жена
Снимка: istock

2. Рано или късно някое от тези "Как може да го издържи?" неща ще ти се случи и ти ще издържиш.

Самоубийството на баща ми. Без предупреждение, една февруарска сутрин, когато той беше на 61.

3. Имайки вече едно "Как може да го издържи?" нещо, не сте предпазени от още такива.

Една година след като баща ми почина, майка ми беше диагностицирана с напреднала форма на рак на дебелото черво. Заедно със страха, скръбта и яростта, изпитах чувство за космическа несправедливост, сякаш вселената е изгубила представа за квотата и е дала на семейството ни по-голям дял от болката. Трудната истина е: Няма квота. Можете да бъдете ударени веднъж, два пъти или десет пъти, групирани заедно или на голямо разстояние един от друг. Едно е да знаеш интелектуално, че всичко може да се случи; друго е наистина да почувстваш хаотичната уязвимост на живота, която за мен не дойде с първото ужасно събитие, а по-скоро с второто. 

4. Понякога единственият отговор е "Кой знае?"

Хирургът на майка ми каза това, когато го попитах за нейната прогноза. Исках да го прегърна, въпреки че вярвах, че дълбоко в себе си той знае, че тя ще умре. Но тя премина през операция и химиотерапия и не умря, въпреки че следващите няколко години бяха ужасяващи. Да се ​​науча да живея с несигурност е едно от най-трудните неща, които някога е трябвало да направя, и непрекъснато трябва да го уча отново. Но има и нещо дълбоко прекрасно в несигурността: възможността за оптимизъм. Ако историята на бъдещето наистина все още не е написана, кой може да каже, че няма да свърши добре?

5. Майка ти е силна, но не и безсмъртна.

Майка ми почина 16 години по-късно на 82-годишна възраст от причини, несвързани с рака.

жена
Снимка: istock

6. Ако не можеш да поддържаш баланс, може да се наложи все пак да се откажеш от нещо.

За мен беше брашно и захар. Отказах се от тях преди повече от десетилетие. Понякога ми липсват. Но не достатъчно, за да се върна обратно към всички лоши неща - объркването и срама от опита и неуспеха да бъда умерена.

7. Любовта невинаги оцветява вътре в линиите.

Възможно е да бъдете привлечени от мъж, който не ви е съпруг, дори когато сте щастливо омъжена. Уф, дори не исках да включвам това. Но предполагам, че това го прави трудна истина. Имам една омъжена приятелка, която признава, честно и весело, че понякога се влюбва. Останалите не си го признаваме. Крием го и се чувстваме смутени, нелоялни и виновни. Не е нужно да правите нещо с тези чувства, но може би е полезно да знаете, че и други хора са ги изпитвали. Лошото момиче знае, че е добре да пише за това честно. Доброто момиче знае, че не бива да действа. И в случая и двете са прави.

22 жестоки истини за живота, които никой не признава

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти